Europos kalbų dienos atgarsiai

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 d. švenčiama Europos kalbų diena. Šių metų Europos kalbų dienos tema susijusi su 2022 m. – Europos jaunimo metais. Europos Sąjunga jauniems žmonėms suteikia daugybę galimybių keliauti, pažinti, mokytis ir sužinoti.

Lietuvių liaudies išmintis sako: „Ką jaunas išmoksi, visą amžių žinosi“. Tad Europos kalbų dieną gimnazijoje  paminėjome žaismingai. Iš pat ankstyvo ryto visi gimnazijos bendruomenės nariai galėjo stabtelėti prie įėjimo durų. Ant durų puikavosi įvairiausiomis Europos kalbomis išverstas žodis „Labas“, o skubėdami namo mokėmės perskaityti ir pasakyti „Viso gero“ skirtingomis Europos kalbomis. Kabinetų durys buvo papuoštos  mokinių paruoštais spalvotais pieštukais, kuriuose kabinetų pavadinimai buvo parašyti anglų, vokiečių ir rusų kalbomis. Na, o tie, kuriems patinka susilieti su skirtingomis šalimis, jų tradicijomis, maistu, tie, kurie trokšta kažko naujo išmokti, buvo pakviesti dalyvauti „Linksmajame asmenukių konkurse“ . Visą savaitę mokiniai galėjo spėlioti, kokias Europos šalis kalbų mokytojai  „užkodavo“ ekspozicijose.  Mokiniai buvo raginami pasidaryti asmenukę šalia ekspozicijos, užrašyti „Labas“ tos šalies kalba ir išsiųsti nuotrauką nurodytu elektroniniu paštu. Paaiškėjo, kad aktyviausi buvo 8 klasės mokiniai bei IV klasės trejetukas: Elzė Trubilaitė, Skaistė Meškėlaitė ir Linas Martinkėnas. Visi dalyviai buvo apdovanoti prizais, kuriuos įsteigė mokytoja Jurgita Samoškienė.

Kviečiame visus pasigrožėti asmenukių galerija ir pasitikrinti atsakymus, kur kokia šalis buvo „pasislėpusi“.  Visą inforaciją  rasite žemiau pateiktoje nuorodoje. https://read.bookcreator.com/uBhwOyaDI1RmFPpoqDQf5tMFVs92/AthNZJVHQfmb3VLeuMVdug

Kalbų metodinės grupės mokytojai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos