Tarptautinė mokytojų diena Vidiškių gimnazijoje

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 5-oji visoje Lietuvoje pražysta žiedais, pasipuošia šilčiausiais žodžiais, skirtais mokytojui. Tai Tarptautinė mokytojo diena, kuri mums, abiturientams, jau paskutinė šioje gimnazijoje. Tai diena, kurios metu turime galimybę padėkoti mokytojams už jų pamokas, kantrybę, dalinimąsi žiniomis ir širdimi.

Siekėme, kad mokytojai visą dieną jaustų dėmesį, tad šventinį rytą pasitikome juos įteikdami po rankų darbo gėlės žiedelį. Aktų salėje mokytojų laukė šventinė pamoka, kurios vedėjai Linas Martinkėnas ir Tauras Rakštelis visiems pedagogams skyrė gražiausius žodžius ir linkėjimus, mokytojus sveikino gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė bei mokinių tarybos atstovai.

 O tada viskas pasikeitė, nes laikas peršoko beveik tris dešimtmečius į priekį – į 2050-uosius! Ateityje gimnazija sėkmingai dirbo toliau, gimnazijos direktorė Skaistė Meškelaitė ir jos pavaduotoja Elzė Trubilaitė džiaugėsi gausiu būriu naujų mokinių, kuriuos garbingai pristatė klasiokams. Pirmokė gimnazistė Austėja Garnevičiūtė visiems šventės dalyviams skyrė rudeniu dvelkiantį muzikinį kūrinį, o  naujosios vadovės, naujokams įteikusios po atminimo akmenėlį ir šaržą, pakvietė visus į pamokas, kurias vedėme mes – abiturientai. Paragavę mokytojo duonos, pajautėme, koks nelengvas, tačiau tuo pačiu labai įdomus šis darbas. Teko suprasti, kad kiekviena pamoka yra skirtinga ir unikali, savyje talpinanti begalę skirtingų emocijų, kurias išgyvenome tiek pamokų metu, tiek ir po jų. Mes dar ilgai dalijomės įspūdžiais, o mokytojai vyko į Ignalinos rajono kultūros centre vykusį šventinį renginį.

 Ignalinos teatras IKI šventę pradėjo kompozicija apie geriausias mokytojo savybes, kurios slepiasi po kiekviena šios profesijos raide: mylintis, orus, kantrus, ypatingas, talentingas, organiškas, jautrus, atsidavęs, svajotojas, o savo gražiausias dainas dovanojo jaunieji Ignalinos atlikėjai Airūnė Marija Katyšovė ir Mantas Bendorius.

Mokytojus sveikino savivaldybės meras Justas Rasikas, mero pavaduotojas Juozas Rokas, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė. Tarptautinės mokytojo dienos proga 17-kai rajono mokytojų, švietimo įstaigų vadovų buvo įteiktos savivaldybės padėkos. Džiaugiamės, kad jos įteiktos ir mūsų gimnazijos direktorei Jūratei Sveikauskienei bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai Neringai Mudėnienei.

Pirmą kartą Ignalinos rajone išrinkti ir apdovanoti Metų mokytojai, įvertinant jų nuopelnus profesinėje veikloje, aukštus mokinių pasiekimus, sėkmingą projektinę, metodinę veiklą, iniciatyvas ir darbus, garsinančius mokyklą ir visą kraštą.

Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad Ignalinos krašto Metų mokytoja šiemet tapo Vidiškių gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė, vokiečių kalbos vyresnioji mokytoja Jurgita Raketienė. Jai įteikta padėka, piniginė premija ir speciali dovana ,,Metų mokytojas 2022“. Mokytojos Jurgitos veikla buvo pristatyta gimnazijos mokinių ir mokytojų parengtoje filmuotoje medžiagoje. Ją galite pasižiūrėti čia.

Video filmukas

Abiturientai

Nuotraukos:
Kirilas Maslabojevas, III klasės mokinys ir www.ignalina.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos