Su gimtadieniu, Ignalinos r. Vidiškių gimnazija!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-06-21
  • Kategorija: Renginiai

Penktadienį, birželio 17 dieną, buvę ir besimokantys Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos Mokiniai, Mokytojai, Darbuotojai – visi, kuriems ši mokykla yra sava ir brangi, sugužėjo į gimnazijos 30-ojo jubiliejaus šiltą ir kupiną džiugių akimirkų šventę.

,,Jubiliejaus šventimas yra reikalingas ne tam, kad būtų suskaičiuoti visi darbai, pasigirta pasiekimais ar dejuojama dėl nekonkrečios ateities. Svarbiausia – galimybė vienas kitą pamatyti, aplankyti, šiltai paspausti ranką ir pabendrauti ...“ ,- kalbėjo visiems susirinkusiems į gimnazijos gimtadienį Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė. Visą gimnazijos bendruomenę su 30-tuoju jubiliejumi sveikino Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, jo pavaduotojas Juozas Rokas, europarlamentaras Bronis Ropė, Lietuvos Respublikos Seimo narys Gintautas Kindurys, pirmasis gimnazijos direktorius Eminuelis Leškevičius, Vidiškių seniūnijos specialistė Violeta Baltakienė, Vidiškių seniūnijos buvusi seniūnė Vigalija Matkėnienė, Vidiškių dvaro savininkas Kęstutis Mozeris, Vidiškių kaimo bendruomenės pirmininkė, buvusi Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos Vidiškių skyriaus vedėja Stasė Savičiūnienė, rajono ugdymo įstaigų vadovai. Svečiams buvo įteiktos atminimo dovanėlės – proginis laikraštis ,,Vidiškietis“, skirtas mokyklos veiklos 30-mečiui paminėti, ir ženkliukas su gimnazijos logotipu – kaip patvirtinimas, kad atvykę svečiai tapo tikrais gimnazijos bendruomenės nariais.

Gimnazija ne vienam padėjo pasirinkti gyvenimo kelią, pasukti pedagogikos, menotyros, kūrybinių industrijų, medicinos, valstybės tarnautojų keliais. Tad šiltais prisiminimais apie mokyklą dalijosi ir muzikinius sveikinimus mokyklos bendruomenei skyrė X laidos abiturientė, muzikos mokytoja ir muzikos kūrėja Lijana Stakauskaitė, VII laidos abiturientė, vertėja Jurgita Baroniūnaitė – Burneikė, XIX laidos abiturientė, ilgametę patirtį turinti vizažo meistrė ir dėstytoja, pasaulinių konkursų dalyvė ir laureatė Živilė Urbonaitė, XI laidos abiturientė, dailininkė Kristina Suško-Tonev. Ne vienas iš buvusių mokinių prisipažino, kad mokykloje išgyveno nepakartojamas patirtis: pasijuto svarbus, praplėtė kultūros, pažinčių lauką ir prisipažino, kad prabėgusį laiką išsinešė iš mokyklos kaip gražiausią prisiminimą.

Muzikinius sveikinimus susirinkusiems dovanojo gimnazijos neformaliojo švietimo mokytoja Viktorija Čibirė, gimnazistės Austėja ir Raminta Akinskaitės, Austėja Garnevičiūtė, Meta Theresa Unger, Vidiškių bendruomenės moterų ansamblis ,,Svaja“. Uždegantį šokį dovanojo gimnazijos Mokinių tarybos nariai ir neformaliojo švietimo mokytojas Irmantas Nalivaika. Nuotaikingą melodiją dovanojo gimnazijos mokiniai Hubertas Raginis ir Liepa Jankauskaitė. Atvyko pasveikinti gimnaziją ir patys mažiausi draugai – Ignalinos ,,Šaltinėlio“ mokyklos Vidiškių skyriaus vaikai. Šventės pabaigoje ,,triukšmo davė“ mokyklos bendruomenės šokis, skambėjo Viktorijos Čibirės atliekama daina ,,Su gimtadieniu“, į orą pakilo balionai su svajonėmis ir norais.

Gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė padėkojo šventės rėmėjams: ūkininkui Algirdui Cicėnui, individualios įmonės vadovui Žydrūnui Mudėnui, Ignalinos rajono savivaldybės administracijai, Ignalinos rajono kultūros centro direktorei Giedrei Katinienei, AB „Imeda“ direktoriui Donatui Mačiui, UAB „Legra“ vadovui Valdui Pipikui, UAB IDAVANG direktoriui Sauliui Leonavičiui. Visi susirinkusieji vaišinosi gimtadienio tortu, o šventė užbaigta smagiu pasibuvimu su muzikine grupe ,,Lietuvaičiai“. Po šventės svečiai buvo pakviesti pasivaišinti savivaldybės mero dovanotu didžiuliu tortu.

Taigi, visi kartu įrodėme, kad esame ne tik išradingi, kūrybingi, bet esame vieninga bendruomenė bei darni, didelė šeima, kurioje svarbūs visi ir kiekvienas.

Neringa Mudėnienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Video medžiaga iš šventės

Šventės akimirkos.

Nuotraukų autoriai II kl. mokinys Kirilas Maslabojevas ir III kl. mokinė Skaistė Meškelaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos