Europos kalbų dienos paminėjimas gimnazijoje

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-10-02
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 dieną švenčiama Europos kalbų diena. Šios šventės metu Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai, siekiant paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms. Rugsėjo 19-26 dienomis Ignalinos r. Vidiškių gimnazijoje vyko renginiai, skirti Europos kalbų dienai paminėti. 5 - IV klasių moksleiviai dalyvavo dailyraščio konkurse - taisyklingai, aiškiai, estetiškai nurašė tekstus lietuvių, anglų, vokiečių ir rusų kalbomis. I - IV klasių gimnazistai dailyraščiu rašė ištrauką iš I.Šeiniaus romano ,,Kuprelis’’ ir dar kartą įsitikino, kad tik gimtąja kalba mes galime išreikšti pačius giliausius jausmus, išgirsti sielos virpesį, harmoningą garsų skambesį, kalbos subtilybes, pažinti kito žmogaus savitumą. Visi stengėsi nurašyti kuo gražiau, o geriausių darbų autoriai paskelbti ir apdovanoti prizais.

Rugsėjo 19 d.  mūsų gimnazijoje lankėsi dvi „Tarptautinės žmogaus teisių organizacijos“ narės iš Vokietijos – Maria Kremer ir Christine Hauprich. Kartu su mokytojomis J. Samoškiene ir J. Raketiene jos organizavo vokiečių kalbos pamoką 7 klasėje. Mokiniai noriai dalyvavo diskusijoje apie vokiečių kalbos svarbą, domėjosi svečių veikla, laisvalaikiu, klausinėjo apie Vokietiją. Mokiniai liko sužavėti viešnių veikla: savanoryste, pagalba silpniems ir gyvenimo nuskriaustiems žmonėms. Kai moksleivių paklausė, kas nori aplankyti Vokietiją, pakilo rankų jūra. Tikimės, kad septintokų svajonė išsipildys. Mokiniai  nuvyks į Vokietiją jau mokėdami vokiečių kalbą.

Rugsėjo 25 d. Vidiškių gimnazijoje nuotaikingas pamokėles 5, 6, 7 ir I gimnazijos klasėse organizavo ANP savanoris iš Austrijos Johannes ir ANP savanorė iš Ukrainos Oksana. Moksleiviai aktyviai dalyvavo savanorių organizuojamose veiklose,  mokėsi naujų žodžių bei posakių vokiečių ir ukrainiečių kalbomis ir įsitikino, kad kelių kalbų mokėjimas - langas į pasaulį.

Rugsėjo 26 d. vyko nuotaikingos kalbų viktorinos 5 ir 8 klasėse, kurias organizavo  mokytojos N.  Mudėnienė ir D. Šalkauskienė.

Taigi   nugalėtojai paskelbti, prizai įteikti, smagiausios akimirkos įamžintos nuotraukose ir mokinių širdyse!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos