Gegužės 31 dieną Paskutinis skambutis nuskambėjo Vidiškių gimnazijos abiturientams

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-06-05
  • Kategorija: Renginiai

Tylus laukimas skleidžiasi lyg žiedas...

Varpelis štai atvėrė jau duris...

Kažkas paėmęs kreidą

Lentoje užrašė:

Sudie, mokykline svajone nuostabi...

Pasipuošusius ir linksmai nusiteikusius abiturientus prie mokyklos plojimais pasitiko visa gimnazijos bendruomenė. Abiturientai buvo pakviesti į paskutinę pamoką, o po jos lydimi pirmokų ir skambančio varpelio garso abiturientai susirinko į šventę, kurioje skambėjo daugybė sveikinimų, palinkėjimų bei patarimų.

Šventė prasidėjo Lietuvos valstybės himnu ir mokytojų tarybos posėdžių sekretoriaus perskaitytu gimnazijos direktoriaus įsakymu dėl leidimo laikyti brandos egzaminus. Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė ir kiti šventėje dalyvavę svečiai. Sėkmės bei geros kloties abiturientams linkėjo vicemeras Vaidotas Židanavičius. Be to, jis saldžiu prizu apdovanojo teisinių žinių konkurso „Temidė“ komandą, kurios ilgametė koordinatorė yra socialinė pedagogė Jurgita Rėkašienė. Iš vicemero V. Židanavičiaus rankų keliavo padėkos ir atminimo dovanėlės mokiniams, kurie dalyvavo „Atliekų kultūros“  egzamine ir pasiekė aukštus rezultatus. Abiturientus taip pat pasveikino Vidiškių seniūnijos seniūnas Alfredas Aškelėnas, Vidiškių bibliotekos bibliotekininkė Dalė Švilpienė ir Gimnazijos tarybos pirmininkė Joana Garnevičienė.

Šventės metu visus abiturientus kelioms minutėms mintimis sugrąžino į vaikystę muzikinis pirmokų pasirodymas ir pirmosios mokytojos Dianos Kindurienės išsakyti prisiminimai bei linkėjimai drąsiai žengti į priekį.

Abiturientai visada yra lyginami su gimtąjį lizdą paliekančiais paukščiais, kurie jau užaugę, kuriems darosi ankšta, kurių svajonės laukia palankaus momento. Pačius šilčiausius žodžius abiturientas išsakė tėveliai ir klasės kuratorė Vitalija Medzevičienė, kuri labai originaliai ir kartu šmaikščiai pristatė kiekvieno auklėtinio paliekamą pėdsaką mokykloje. O patys abiturientai perskaitė tradicinį testamentą ir palinkėjimus, kurie privertė daugelį nusišypsoti bei perdavė simbolinį raktą III klasės mokiniams.

Muzikiniai pasirodymai šventės metu nepaliko nė vieno abejingo, gal ne vienas ir ašarą nubraukė. Viktorija Čibirė atliko dainą „Paskutinis skambutis“ ir Vidiškių gimnazijos himną, II klasės mokinė Austėja Garnevičiūtė skambino gitara ir dainavo dainą „Aš mylėjau tave tau nežinant“,  o abiturientė Liepa Jankauskaitė kanklėmis atliko latvių kompozitorės Ievos Buša-Veides kūrinį „Spanija“. III klasės mokinės Gretos Kardelytės skaitomas eiles lydėjo III klasės mokinio Luko Povilaičio gitaros garsai.

Šventės vedėjai Gintarė Atėnė Guigaitė ir Dovydas Bodomolskas sakė: „Deja, paukščių skrydžio negalima sulaikyti. Jie skrenda ten kur šilta, ten kur jų laukia iššūkiai, ten kur gera jiems, jie skrenda ten, kur jie nori. Bėgančio laiko negalime sulaikyti... Kaip ir mokyklą paliekančių abiturientų“...

Šventė baigėsi III klasės mokinių sveikinimu ir palinkėjimu abiturientams: „Yra amžinasis žydėjimas gamtoje ir žmogaus viduje, kuris paguodžia, suteikia stiprybės, vilties ir primena – visada ieškok žiedų ir rask. Jei gali, ir pats tapk žiedu“.

Ačiū visiems, kurie padėjo ir  prisidėjo organizuojant šventę mūsų šauniesiems abiturientams. Gero skrydžio, mielieji!

Šventės organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos