Mokslo metų pabaigos šventė

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-06-18
  • Kategorija: Renginiai

Šiltą ir vasarišką birželio 17-osios rytą mokyklos kiemelyje tvyrojo šventinė nuotaika, rinkosi pasipuošę mokiniai ir mokytojai. Šventę pradėjo mokiniai Miglė Volkovskytė ir Nojus Vilūnas. Jie uodė orą ir bandė apibūdinti ore jaučiamą aromatą, kuris kvepėjo pievomis, gėlėmis, žemuogėmis, zefyru, iškeptu ant lažo... Taip kvepia tik vasara, kurią šiandien vaidino Liepa Gruzdytė, atėjusi su puokšte lauko gėlių ir kvietusi visus kartu keliauti į atostogas bei susirinkusiems dovanojusi Austėjos Garnevičiūtės atliekamą dainą. Bet mokiniai prašė jos dar šiek tiek luktelti ir pakvietė gimnazijos direktorę Jūratę Sveikauskienę, kuri atsinešė didžiulę dėžę visus šiuos mokslo metus kauptų ir saugotų diplomų, medalių ir dovanėlių. Direktorė sveikino mokinius, džiaugėsi jų pasiekimais, įteikė 8 ir II  klasės baigimo pažymėjimus ir linkėjo šaunių atostogų. Po mokinių ant pakylos laiptelių lipo mokinius konkursams ir olimpiadoms rengę mokytojai, kuriems direktorė įteikė padėkas, šiltai apkabino ir dėkojo už puikų darbą, o mokiniai negailėjo plojimų. Direktorė dėkojo ir visai gimnazijos bendruomenei – direktoriaus pavaduotojai ugdymui, pagalbos mokiniui specialistams, mokytojo padėjėjams, pagalbinio personalo darbuotojams, tėveliams ir visiems prisidėjusiems, kad šie mokslo metai gimnazijai buvo sėkmingi.

Po visų gražių apdovanojimo akimirkų šventės vedėjai ant mokyklos laiptelių pakvietė klasių auklėtojus, su kuriais išsiskirti sunkiausia ir kurių pasiilgs labiausiai. Klasių auklėtojams įteikė po puokštę lauko gėlių, o Austėja Akinskaitė visiems auklėtojams ir mokytojams dovanojo dainą „Mėlyna mėlyna“.

Mokslo metų pabaigoje tradiciškai nuleidžiama Lietuvos valstybės vėliava. Šiemet ši garbinga veikla patikėta šių metų geriausiems gimnazijos mokiniams: septintokui Brendonui Kinduriui ir antrokei gimnazistei Austėjai Garnevičiūtei. Jauki ir šilta šventė baigėsi paskutinėmis klasės auklėtojų pamokomis, kurių metu mokiniai mėgavosi desertais, žaidė žaidimus, džiaugėsi buvimu kartu prieš išsiskiriant taip lauktoms vasaros atostogoms.

Audronė Krikščionaitienė, klasės auklėtojų metodinės grupės pirmininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos