Ketvirtokų išleistuvės

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-06-10
  • Kategorija: Renginiai

Pradinukų išleistuvės – svarbi ir ypatinga diena tiek ketvirtokams, tiek jų tėvams ir mokytojams. Ši šventė žymi pirmojo svarbaus mokyklos etapo pabaigą ir simbolizuoja perėjimą į pagrindinio ugdymo programos klases, kur laukia nauji iššūkiai ir dar daugiau naujų žinių, svarbių gebėjimų.

Ketvirtos klasės išleistuves mūsų mokiniai šventė birželio 3 dieną. Kartus su mokytoja Diana Kinduriene, mokytojos padėjėja Žydrė Grinkevičiene ir tėveliais vaikai vyko į Meironių kaimą, kur Lūšių ežero pakrantės pušų paunksmėje įsikūrusi Gamtos mokykla. Čia visų laukė edukacinis bei orientacinis užsiėmimas „Gamtos pėdsakais“. Pasiskirstę į keturias komandas ir gavę po žemėlapį komandų nariai skubėjo į mišką. Žemėlapyje pažymėtuose taškuose reikėjo kuo greičiau surasti dėlionės detales, kad galėtų ją sudėlioti ir atspėti paveikslėlyje pavaizduoto augalo ar gyvūno pavadinimą. Mokiniams buvo paruošta pagalba – šalia padėtos enciklopedijos, knygos ir kita reikalinga informacija. Tereikėjo tiksliai ir greitai ja pasinaudoti. Tai buvo puiki proga mokiniams susipažinti su dėlionėse pavaizduotais Aukštaitijos nacionalinio parko „perliukais“. Mūsų ketvirtokai puikiai susitvarkė su šia užduotimi, todėl mokytojai ir tėveliams beliko tik džiaugtis jų komandinio darbo gebėjimais ir žingeidumu.

Po edukacijos laukė tėvelių paruoštas piknikas: saldėsiai, žaidimai, jaukūs pokalbiai ir prisiminimai. Mokytoja Diana kiekvienam padovanojo po vardinį angeliuko pakabuką, šiltą apkabinimą bei linkėjo mokinukams išlikti tokiems pat savarankiškiems, aktyviems, siekiantiems savo tikslų. Visa šventėms buvo kupina džiugesio ir vaikų klegesio.

Mokytoja Diana, dar kartą nuoširdžiai dėkojame už viską, ką padarėte per šiuos ketverius metus. Ši kelionė buvo pilna mokymosi, augimo ir nepamirštamų akimirkų, o Jūs šiame kelyje mūsų vaikams buvote vedlė, įkvėpėja ir draugė. Jūs ne tik mokėte mūsų vaikus skaityti, rašyti ir skaičiuoti, bet ir ugdėte jų pasitikėjimą, kūrybiškumą bei gebėjimą dirbti komandoje. Mokytojos padėjėja Žydre, dėkojame, kad visada buvo šalia mūsų vaikų, jiems padėjote ir juos palaikėte. Linkime Jums saulėtos vasaros, gero poilsio, kad rugsėjį į Mokslo ir žinių šalį pakviestumėte mažuosius pirmokėlius. Sėkmės!

Tėvelių vardu Jurgita Raketienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos