Mokslo metai prasidėjo!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-09-04
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 1-oji Lietuvoje, neabejotinai, yra ypatinga diena. Ši diena dar vadinama Mokslo ir Žinių švente, žymi ne tik naujų mokslo metų pradžią, bet ir yra simbolinė žinių bei išminties vertybių šventė. Rugsėjo 1-oji yra viena iš svarbiausių dienų ne tik mokiniams, studentams bei pedagogams, bet ir visai visuomenei, nes ji atspindi nuolatinio mokymosi ir augimo svarbą gyvenime.

Tradiciškai gražus, šviesus, šventinis rugsėjo 2-osios dienos rytas prasidėjo šventomis Mišiomis Vidiškių Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčioje ir abiturientų lydinčių pirmokus eisena nuo bažnyčios iki jaukaus Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos kiemelio, kuriame, kaip ir kasmet, visus, ne tik moksleivius, eisenos dalyvius, bet ir atvykusius į šventę pasitiko neformaliojo švietimo mokytojas Irmantas Nalivaika, kuris, pasveikinęs bendruomenę su Mokslo ir žinių švente, ragino aktyviai pajudėti ir mažus ir didelius. Po aktyvaus žaidimo toliau šventę tęsė šventės vedėjos – III gimnazijos klasės mokinės Austėja ir Liepa. Šventės metu buvo giedamas Lietuvos Respublikos himnas bei iškeltos Lietuvos valstybinė ir gimnazijos vėliavos. Šiltus sveikinimus visai mokyklos bendruomenei skyrė gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė, kuri pasidžiaugė XXIX laidos abiturientų brandos egzaminų bei stojimo į aukštąsias ir kitas mokyklas rezultatais,  jų apsisprendimu tarnauti Tėvynei ir gausiu pirmokėlių būriu. Šventėje dalyvavo ir visus susirinkusius sveikino Ignalinos r. savivaldybės vicemeras Vaidotas Židanavičius. Iš paties vicemero rankų padėkos raštus už puikų mokymąsi gavo III gimnazijos klasės mokinė A. Garnevičiūtė ir 8 klasės mokinys Brendonas Kindurys. Taip pat kiekvienam pirmokui buvo išdalinti Ignalinos rajono savivaldybės parengti mokyklinių priemonių rinkiniai. Sveikinimo žodį tarė seniūnijos specialistė Violeta Baltakienė bei parapijos klebonas Pavelas Paukštė. Padrąsinančius sveikinimo žodžius pirmokėliams ir jų tėveliams tarė pirmokų mokytoja Diana Kindurienė, sėkmės ir puikių pasiekimų abiturientams linkėjo abiturientės Gretos mama Edita. Pirmokėliai save pristatė eilėmis ir daina taip pralinksmindami į šventę atvykusiuosius. A. Garnevičiūtė atliko Gabrielės Vilkickytės dainą „Nusijuoksiu“. Mokslo ir žinių šventės diena baigėsi šmaikščių, drąsių, gražių, pasitempusių ir besišypsančių XXX laidos abiturientų žodžiais – palinkėjimais mokiniams, mokytojams ir padėkos žodžiai klasės auklėtojai Jurgitai Raketienei.

Linkime, kad ir toliau ši nuostabi mokykla gyvuotų, klestėtų, išlaikytų unikalumą savo tradiciniais renginiais, išliktų sėkminga ir dovanotų dar ne vieną šventinį rugsėjį!

Mokinių taryba

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos