Vaiko dienos šventė „Pavasario žaidynės“

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-05-23
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 17 dieną mūsų gimnazijoje vyko Vaiko dienos šventė „Pavasario žaidynės“. Ši data pasirinkta neatsitiktinai, nes gegužės trečiąjį penktadienį Lietuvoje minima Vaiko diena, kuri įsiterpia tarp Motinos, Tėvo ir Šeimos dienų.

Viskas prasidėjo nuo meninės šventės dalies. Liūtas Karalius ir Vienaragė Vaiva, paskelbę Vaiko dienos šventės atidarymą, kvietė ant scenos gimnazijos direktorę bei gimnazijos svečius Ignalinos rajono savivaldybės merą Laimutį Ragaišį, Vidiškių seniūną Alfredą Aškelėną, Vidiškių bendruomenės pirmininkę Arianą Palenčienę ir tarybos narį Giedrių Palenčių tarti sveikinimo žodį, mažuosius gimnazijos šokėjus šokti, Austėją, Ramintą ir Gediminą Akinskus dainuoti, Dilaną, Gretą ir Diją Rokius groti, dainuojančius žaislus (Ignalinos rajono kultūros centro Vidiškių padalinio moterys) dainuoti.

O vėliau prasidėjo smagiausios ir linksmiausios rungtys bei pramogos. Vaikai žaidė pramoginius žaidimus, mokėsi šaudyti lazeriniais šautuvais, kuriuos parūpino Karolis Baltakys. Pradinukai, padedami visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Nadeždos Labutienės, žaidė įvairiausias estafetes. Vyresnieji mokiniai žaidė tinklinį. Čia savo pranašumą įrodė antrokai gimnazistai. Visi šventės dalyviai, nuo jauniausio iki vyriausio, išbandė save prie šaškių lentos. Čia geriausiai sekėsi septintokui Domantui Čeponiui. Smiginio varžybose taikliausiai strėlytes mėtė antrokės Simonos tėtis Viktoras Bučelis.

Pačios didžiausios emocijos tradiciškai „virė“ virvės traukimo rungtyje. Čia pradinukų grupėje stipriausi buvo ketvirtokai, tarp 5–8 klasių – aštuntokai, o tarp gimnazistų – abiturientai. Su gimnazistais savo jėgas išbandė susibūrusi šventės svečių bei tėvelių ir mamyčių komanda – „Optimistai“, kurie tik po labai lygios ir atkaklios kovos nusileido nugalėtojams.

Visų varžybų prizininkai ir nugalėtojai buvo apdovanoti šventės medaliais ir gausiais aplodismentais.

O kaip gi šventė be tradicinės ir labai skanios košės, kurią mums išvirė mūsų gimnazijos virėjos Jelena Šimkūnienė, Danuta Drobitova ir Janina Garnevičienė. Buvo labai skanu.  Ačiū.

Kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Bet patys mažiausi pabaigos dar nelaukė. Jie nekantriai laukė, kada prasidės žadėtas „Putų šou“, kurį dovanojo asociacija „Šalna“ (Violeta ir Karolis Baltakiai).

Šią saulėtą dieną buvo labai smagu stebėti besidžiaugiančius vaikus. Vaiko diena – tai ne tik šventė, bet ir proga susimąstyti apie vaiko gerovę ir atsakomybę už jų ateitį. Atkreipti dėmesį į jų gyvenimus, skatinti bendruomenę rūpintis vaikais, ugdyti pagarbą individualiems jų poreikiams, stiprinti šeimos ryšius, puoselėti teigiamas vertybes ir saugią aplinką vaikams.

Šventės partneriai: Ignalinos rajono savivaldybė, Vidiškių bendruomenė, Ignalinos rajono kultūros centro Vidiškių padalinys, Ignalinos rajono visuomenės sveikatos biuras, asociacija „Šalna“.

 

Gintaras Gruodis, fizinio ugdymo mokytojas metodininkas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos