Užsienio kalbos (anglų) konkursas „Greitas žodis“

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-05-07
  • Kategorija: Renginiai

„Sveikiname visus, atvykusius į Vidiškių gimnaziją smagiai praleisti laiką ne pamokose, o čia – „Greito žodžio konkurse!“ – šiais pasveikinimo žodžiais pasitikome būrį mokinių, pasiruošusių smagiai ir draugiškai pasivaržyti. Dvi mokinių komandos atvyko iš  Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos, viena – iš Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos, viena komanda atstovavo Ignalinos r. Vidiškių gimnazijai.

Užsienio kalbos (anglų) konkursas „Greitas žodis“ yra organizuojamas jau antrus metus ir yra skirtas bendrojo ugdymo mokyklų 5–7 klasių mokiniams. Šio konkurso tikslas – ugdyti mokinių komunikavimo, kūrybiškumo, kultūrinę, socialinę-emocinę ir sveikos gyvensenos kompetencijas bei skatinti domėtis anglų kalba, susipažinti su šalies, kurios kalbą mokosi, kultūra ir istorija. Konkurso užduotis rengia konkursą organizuojančios mokyklos užsienio kalbos (anglų) mokytojai.

Šio konkurso metu mokiniai ne tik pasikartoja ar pasimatuoja anglų kalbos žinias, bet ir juda, sportuoja bei linksmai leidžia laiką. Todėl konkurso vedėjos Gintarė Atėnė Guigaitė ir Gabrielė Pečiulytė, III gimnazijos klasės mokinės, pirmiausia pakvietė komandas pasimankštinti atliekant šokio judesius, imituojančius anglų kalbos abėcėlės raides. Tradiciškai konkursas vyksta keturiais etapais, todėl tos tvarkos laikėmės ir šiemet. Pirmojo etapo metu komandos prisistatė anglų kalba čia pat sukurtais smagiais ketureiliais, antrajame etape mokiniai suko galvas ties tekstinėmis užduotis, kurios buvo susijusios su linksmomis ir judriomis fizinėmis užduotimis: teko pašokinėti, pabėgioti, vaikščioti žąsele, šokinėti kamuoliu-šokliuku, išbandyti naują komandinę rašymo priemonę ir dar daug kitų užduočių. Trečiajame etape komandos ieškojo lobio, todėl joms teko nemažai pabėgioti po gimnazijos koridorius ieškant užuominų, vedančių iki ieškomos vietos. Kiek buvo intrigos, kai greičiausia komanda išsiaiškino, kad lobis slepiasi vietoje, pažymėtoje užrašu „Headteacher“. Lobį teko ne atsinešti į salę, o atsivesti!

Ketvirtas etapas – pats smagiausias. Susumavus komandų surinktus taškus, paaiškėjo, kad visų komandų rezultatai yra puikūs ir skiriasi labai nedideliu skirtumu. Surastas „lobis“ – gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė – komandoms įteikė padėkos raštus ir saldžius prizus. Šią dieną fortūna labiau šypsojosi Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos mokiniams – jie tapo nugalėtojais ir kitų metų konkurso „Greitas žodis“ organizatoriais. Todėl iki susitikimo kitais metais ryčiausioje rajono gimnazijoje.

Jurgita Raketienė, Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos užsienio kalbos (anglų, vokiečių) mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos