Paminėjome Žemės dieną

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-03-21
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose žemės kampeliuose. Tai viena svarbiausių ir gražiausių gamtosauginių švenčių. Ši diena išreiškia viso pasaulio žmonių norą išsaugoti tai, kas visiems mums svarbiausia: švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą. Žemės diena suvienija žmones bendram rūpesčiui dėl mūsų visų namų.

Šiemet Pasaulinę Žemės dieną aktyviai paminėjo mūsų gimnazijos jaunieji gamtos bičiuliai. Kovo 18 d. būrelio nariai dalyvavo protų mūšyje „Smagu žinoti!“. Savo žinias mokiniai gilino trimis etapais: atsakinėdami į klausimus apie Žemę ir visą pasaulį, apie Lietuvą ir apie gimtąjį Ignalinos rajoną. Vaikai puikiai atsakė į visus klausimus, o nugalėjo draugystė ir gera nuotaika. Kovo 20 d. pradinukai, pasipuošę paukštelių kaukėmis ir pasikvietę į talką gimnazijos Gamtosauginio komiteto narius, šurmuliavo kieme – vyko inkilėlių kėlimo akcija. Į medžius buvo įkelti du inkilėliai, kuriuos pradinukai gavo dovanų gimnazijoje vykusios Kaziuko mugės metu. Vaikai džiaugėsi pavasariu, stilizuotai suvaidino Varnėną ir Zylutę, jau turinčius savo „namus“ ir visus džiuginančius savo skambiu čiulbėjimu.

Pasidžiaugti savo kūrybiniais gebėjimais antrokai ir trečiokai pakvietė į kūrybinių darbų parodą „Žemė – mūsų visų namai“.

Aktyviai dalyvavę šiuose gamtosauginiuose renginiuose, mokiniai priminė, kad rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi.

Už padovanotus inkilėlius dėkojame pirmoko Egidijaus Kontrimo mamytei Boženai, už pagalbą juos įkeliant dėkojame gimnazijos Gamtosauginio komiteto nariams vienuoliktokams Austėjai Teresei, Smiltei, Vilijai, Aistei, Gintarei Atėnei, Gabrielei M., Gabrielei P., Irinai, Dominykui ir Aurimui.

Elena Abeciūnienė, neformaliojo ugdymo programos „Jaunieji gamtos bičiuliai“ vadovė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos