Paminėjome Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-03-12
  • Kategorija: Renginiai

Lietuva — Baltijos jūros dukra

Su kraičiu — gintarinio aukso skrynia.

Maironio apdainuota gamtos grožiu,

Derlingais laukais, žmonių darbštumu.

Kovo 11-oji kiekvienais metais primena, kad mes, kaip ir paukščiai, turime ir saugome savo pasaulio medžio šaką. Nueitas nepriklausomybės kelias šiandieną lygiai taip pat svarbus, kaip ir prieš jam prasidedant. Tai istorija, kupina meilės Lietuvai, vienybės, skatinanti didžiuotis savo šalimi – esame maža tauta, ne tik turinti didelių užmojų bei norų, bet ir nuveikusi didelius darbus.

Kovo 8 dieną,  per trečią pamoką, visa gimnazijos bendruomenė susirinko į gimnazijos sporto salę paminėti ypatingos datos – Kovo 11-osios – Lietuvos Nepriklausomybės  atkūrimo dienos. Renginį pradėjome giedodami Lietuvos valstybės himną. III klasės mokinės Gintarė Atėnė Guigaitė ir Gabrielė Pečiulytė priminė, kuo Lietuvai svarbi ši data. 1990 m. kovo 11 dieną, po penkiasdešimties teroro ir prievartos metų pirmasis laisvai išrinktas Lietuvos Respublikos parlamentas savo pirmojoje sesijoje paskelbė Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Aktą. Paaiškino, kodėl Atkūrimo Aktą.  Sovietų Sąjunga ir jai vadovaujanti komunistų partija, jos centro komitetas darė viską, kad išlaikytų imperiją. Mat vienos tautos išstojimas reiškė ir kitų norą palikti imperijos gniaužtus. Atsiskyrimui buvo trukdoma įvairiausiais būdais. Tačiau kaip Maironis rašė „Nebeužtvenksi upės bėgimo“…

Dabartiniai įvykiai Ukrainoje parodo, kokia yra trapi laisvė, nepriklausomybė. Šiandien ant Ukrainos mokyklų, ligoninių, gyvenamųjų namų krentančios bombos ir žūstantys laisvės trokštantys Ukrainos žmonės yra ta brangi kaina už laisvę. Ne tik Ukrainos laisvę. Už mūsų  ir pasaulio laisvę.

Gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė pasveikino gimnazijos bendruomenę su nacionaline švente, priminė, kodėl ši diena tokia brangi kiekvienam lietuviui, palinkėjo džiaugtis laisve.

Įpusėjus renginiui sveikinome Lietuvą šokiais. 1,2,3 ir 8 klasių mokiniai smagiai šoko lietuvių liaudies šokius, o prie šokančiųjų prisijungė beveik visa gimnazijos bendruomenė.

Danguolė Bajarūnienė, istorijos vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos