Renginys Žemės dienai paminėti

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-03-22
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 20-oji – Žemės diena – astronominio pavasario pradžia, pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Tad gamtosauginio komiteto iniciatyva šią dieną paminėjome gimnazijoje. Mokinių nuomone, apie Žemę ir jai kylančias grėsmes reikėtų pakalbėti išsamiau, todėl buvo organizuotas protmūšis. Į renginį buvo pakviesti 5–7 klasių mokiniai, o veiklos buvo skirtos susipažindinti su Žemei iškylančiomis problemomis. Renginio vedėjos Gintarė Atėnė Guigaitė (III kl.) ir Miglė Volkovskytė (8 kl.) priminė visiems susirinkusiems, dėl kokių priežasčių kiekvienais metais minime šią dieną, ir trumpai pristatė, kodėl verta saugoti gamtą, o vertinimo komisijos nariai: gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė, pavaduotoja ugdymui Diana Simaškienė bei lietuvių kalbos mokytoja Danguolė Šalkauskienė – skaičiavo komandų balus.

Kaip ir kiekvienais metais mokiniai atliko užduotis: pristatė komandos paruoštą dovaną Žemei (iš gamtinių, buitinių atliekų) ir padeklamavo sukurtą eilėraštį. Atlikti darbai džiugino kūrybiškumu ir suteikė galimybę komandoms pelnyti papildomų taškų. Mokiniai protmūšio metu aktyviai atsakinėjo į jiems pateiktus klausimus.

Komandos konkuravo dėl nugalėtojos titulo. Pateiktos užduotys suteikė daug emocijų, o kova vyko iki pat renginio pabaigos. Tad pirmąją vietą laimėjo 6 klasė, antrąją vietą – 7 klasė, trečioji vieta atiteko 5 klasei.

Renginio koordinatorė – gamtosauginio komiteto vadovė, biologijos mokytoja metodininkė Sonata Petkūnienė

Fotografė – Aistė Kaškilevičiūtė III kl.Straipsnio autorė – Teresė Austėja Kazinec III kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos