Skrydis į Šimtadienio salą!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-02-23
  • Kategorija: Renginiai

Šimtadienis – ypatinga šventė IV klasės gimnazistams. Nuo šios dienos abiturientams lieka tik šimtas dienų iki egzaminų. Tradiciškai šią šventę abiturientams rengia III klasės gimnazistai, todėl šiemet mes labai stengėmės, kad ji būtų smagi ir paliktų malonius prisiminimus.

Šimtadienis gimnazijoje buvo švenčiamas vasario 15 dieną. Pasirinkta tema – skrydis į Šimtadienio salą. Norėdami šventės metu sukurti tikro skrydžio efektą, paruošėme abiturientams, jų klasės kuratorei ir mokytojams tikroviškus skrydžio bilietus, o gimnazijos aktų salę pavertėme lėktuvo salonu. Koridoriuje, kuris tą vakarą trumpam tapo aerouosto sale, skambėjo įrašas, kviečiantis keleivius atvykti prie registracijos vartų. Patikrinus bilietus ir saugiai padėjus keleivių lagaminus, visiems buvo leista „įlipti į lėktuvą“ ir mėgautis beveik poros valandų skrydžiu.

„Mieli keleiviai, su jumis sveikinasi Oro linijų bendrovės ,,Vidiškės air“ pilotai Aurimas ir Dominykas bei gausus būrys stiuardesių: Austėja, Gabrielė Bjelle, Austėja Tėja, Greta, Gabrielė, Vilija ir Aistė. Mes jus lydėsime viso skrydžio metu“, – pasveikino visus susirinkusius stiuardesė Gintarė.

Išklausę išsamų saugos instruktažą ir prisisegę saugos diržus, keleiviai laukė, kol lėktuvui bus leista kilti. Norint pasiekti Gyvenimo vandenyne esančią nedidukę, bet labai įdomią bei sunkokai pasiekiamą Šimtadienio salą, mūsų lėktuvui teko praskristi virš Vaikystės salos, išgyventi turbulenciją virš Paauglystės salos bei patirti kibernetinę Egzaminatoriaus-Baimisto ataką skrendant virš Vidurinio ugdymo salyno. Viso skrydžio metu lėktuvo įgulai įveikti kliūtis bei kilusius pavojus padėjo abiturientai atlikdami jiems pasiūlytas užduotis. Sėkmingai „nusileidus“ Šimtadienio saloje abiturientams buvo palinkėta turiningai bei naudingai praleisti laiką ir patiems „užsidirbti“ bilietus į Egzaminų salą.

Kad abiturientams skaičiuoti dienas ir laiku pasiekti Egzaminų salą būtų lengviau, padovanojome jiems Šimtadienio salos kalendorių. Juk kiekviena diena ten yra savaip nuostabi – kartais trumpas sakinys ar juokelis gali dieną nuspalvinti trykštančio optimizmo spalva. Aplankiusiai panikai ar baimei nuvyti tada, kai kamuoja klausimai, kas aš esu ir kuo aš noriu būti, įteikėme klasės portretą-šaržą.

Kelionė baigėsi stiuardesės Austėjos palinkėjimu: „Kad prisimintumėte šią kelionę mūsų kompanija dovanoja jums rakto pakabukus su lėktuvėliu ir užrašu „Safe Fly“. Lai jie bus ne tik prisiminimas, bet ir rakto į Šimtadienio saloje sukauptas žinias sergėtojas. Įteikiame jį mažame lagaminėlyje ir linkime iš Šimtadienio į Egzaminų salą išvykti su daug didesniu žinių bagažu.“

Abiturientams sakome nuoširdų ačiū už šiltus žodžius ir apsikabinimus bei saldžią padėkos dovanėlę.

Akimirkos iš šimtadienio šventės

Šimtadienio šventės organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos