Kaziuko mugėje buvo Kazimieras!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-03-04
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 1-ąją, pirmąją kalendorinio pavasario dieną, gimnazijoje šurmuliavo tradicinė Kaziuko mugė. Kiekviena klasė šventei labai ruošėsi: pagamino po įspūdingą 2 metrų aukščio verbą, paruošė žaidimą, kepė, mezgė, siuvinėjo ir visokius kitokius darbelius gamino.

O šventė prasidėjo eisena, kurios priekyje – mugės šeimininkas Kazimieras (mokytojas Dainius Vaitkevičius), iš paskos smagias melodijas plėšė armonikierius (specialioji pedagogė, logopedė Irutė Murmienė). Jie lankė klases, kvietė eiti kartu ir mokinius, ir mokytojus, darbuotojus, ir visus, į gimnaziją užsukusius. Ir jungėsi prie eisenos visi, kas verba nešinas, kas draugu vedinas, kas pintine nešinas, kas šypsena pasipuošęs, kas daug pirkti pasiruošęs. Kai visus aplankė, Kazimieras sporto salės duris atvėrė, ir visi sugužėjo į vidų, o ten jau laukė pardavėjai, stalus nukrovę įvairiausiais saldumynais gardumynais, papuošalais, namų apyvokos daiktais, mezginiais, drožiniais, lipdiniais ir kitais akį viliojančiais bei plačiai piniginę atverti raginančiais daiktais, daikteliais, daikčiukais.

Susirinkusius sveikino gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė, Ignalinos rajono savivaldybės vicemeras Vaidotas Židanavičius, švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė. Kai buvo paskelbta mugės pradžia, užvirė tikrų tikriausia prekyba: kas derėjosi, kas nesiderėjo, pinigėliai žvangėjo, džiaugsmo šūksniai skambėjo – prekės nuo stalų tiesiog nyko akyse.

Tuo metu Kazimieras nežiopsojo, visus prekeivius apėjo, apžiūrėjo, ypatingiausius įsidėmėjo ir savo širdies gabalėliais – šventiniais širdies formos meduoliais apdovanojo. Kazimiero „širdį“ gavo populiariausias pardavėjas, vyriausias ir jauniausias prekybininkai, didžiausio kepinio kepėjas, šauniausias drožėjas, mezgėjas, dailiausių papuošalų kūrėjas, versliausias prekeivis.

O visus stebinusios ir džiuginusios verbos ne tik papuošė mugę, bet  buvo įvertintos ir nominuotos verbų verbos: romantiškiausios, tradiciškiausios, žaliausios, spalvingiausios ir visokiomis kitokiomis nominacijomis, kurias sugalvojo ir paskyrė gimnazijos Mokinių tarybos nariai. Ir dar Mokinių taryba vykdė kilnų darbą – rinko lėšas globos namuose esantiems gyvūnams.

Šventei įpusėjus klasės pakvietė žaisti įvairius žaidimus ir net laimėti saldžius prizus. Mugės svečiai galėjo bandyti spėti mįsles, suktis rateliuose, mesti kepurę ir maišelius su kruopomis. Visi žaidimai buvo smagūs ir paįvairino mugę.

Už puikų renginį dėkojame visai gimnazijos bendruomenei, visiems atvykusiems, nepasididžiavusiems, pirkusiems ir pardavusiems, šokusiems, dainavusiems ar tik šiaip dalyvavusiems. Nuoširdžiai dėkojame gimnazijai nepaprasto grožio dekoratyvinius ratukus-stalą padovanojusiai pirmoko Egidijaus šeimai, saldų rinkinį įteikusiems ledų vežimėlio šeimininkams ir sūrį suspaudusiai penktokės Mijos šeimai. Ačiū jums už dovanas ir tegul jums gyvenimas būna dosnus!

Šventės organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos