Paminėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-02-19
  • Kategorija: Renginiai

Su Lietuva ėjom ir eisim visada,

Mylėsim visi širdies šiluma.

Niekam neleisim skriausti Tavęs,

Lietuvišką dainą dainuosim drauge.

Vasario 15 dieną per pirmą pamoką visa gimnazijos bendruomenė susirinko į gimnazijos sporto salę paminėti ypatingos datos – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos. Renginį pradėjome giedodami Lietuvos valstybės himną. III klasės mokinės Gintarė Atėnė Guigaitė ir Austėja Akinskaitė priminė, kuo Lietuvai svarbi ši data. Lietuvos valstybės atkūrimo diena, Vasario 16-oji, – nacionalinė šventė. 1918 m. Antano Smetonos vadovaujama Lietuvos Taryba, remdamasi pripažintąja istorine JAV prezidento Vilsono paskelbta apsisprendimo teise, paskelbė atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pagrindais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniumi. Tarybos posėdžiui pirmininkavo Jonas Basanavičius.

Šiandien mes tvirtai sakome – norime visada būti laisvi, kad galėtume nevaržomai sakyti tai, ką galvojame. Šiandien mes kiekvieną dieną kuriame savo Valstybę ir patys esame už ją atsakingi. Tad džiaukimės, kad esame laisvi, branginkime ją, nes laisvė yra labai trapi.

Gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė pasveikino gimnazijos bendruomenę su nacionaline švente, palinkėjo džiaugtis laisve ir ją branginti.

Įpusėjus renginiui sveikinome Lietuvą dainomis. Kiekviena klasė buvo paruošusi ir atliko po dainą apie Lietuvą. Visa gimnazijos bendruomenė, esanti sporto salėje, pritarė atlikėjams dainuodami mylimas ir patriotines dainas, smagiai sukosi šokio ratelyje.

Danguolė Bajarūnienė, istorijos vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos