Renginys „MES PRIEŠ AIDS“, skirtas AIDS dienai paminėti

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-12-13
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 1 -oji – Pasaulinė kovos su AIDS diena. Tad gamtosauginio komiteto iniciatyva Vidiškių gimnazijoje šią dieną minėjome gruodžio 7 dieną, nes, anot mokinių,  apie tai reikėtų pakalbėti išsamiau. Siekiant atkreipti į šią opią problemą didesnį dėmesį buvo organizuotas protmūšis „Mes prieš AIDS“. Į renginį buvo pakviesti 6–I klasių mokiniai, o veiklos skirtos susipažindinti su ŽIV infekcijos sukėlėjais, infekcijos šaltiniais, plitimo būdais bei diagnostika. Renginio vedėjos Austėja Garnevičiūtė (II kl.) ir Miglė Volkovskytė (8 kl.) priminė visiems susirinkusiems, dėl kokių priežasčių kiekvienais metais minime šią dieną, ir trumpai pristatė, kas yra AIDS, kaip nuo šios ligos apsisaugoti, o vertinimo komisijos nariai: gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė, pavaduotoja ugdymui Diana Simaškienė bei mokytojos Sonata Petkūnienė, Laimutė Šimonienė, skaičiavo komandų surinktus balus.

Kaip ir kiekvienais metais mokiniai atliko užduotis: pristatė komandos emblemą ir darbą iš gamtinių, buitinių atliekų. Atlikti darbai džiugino kūrybiškumu ir suteikė galimybę komandoms pelnyti papildomų taškų. Mokiniai protmūšio metu aktyviai atsakinėjo į jiems pateiktus klausimus.

Komandos konkuravo dėl nugalėtojos titulo. Pateiktos užduotys suteikė daug emocijų, o kova vyko iki pat renginio pabaigos. Suskaičiavus taškus paaiškėjo, kad pirmąją vietą laimėjo 8 klasė, antrąją vietą – I klasė, trečioji vieta atiteko 7 klasės komandai. Be abejo, buvo apdovanoti ir šeštokai, kurie stengėsi, ruošėsi, atliko namų darbus, tačiau dėl rimtų priežasčių negalėjo dalyvauti renginyje. Tad komisija šeštokams skyrė ketvirtą vietą! Gamtosauginio komiteto nariai už šaunius prizus dėkoja Ignalinos rajono visuomenės sveikatos biurui.

Sonata Petkūnienė, renginio koordinatorė, gamtosauginio komiteto vadovė, biologijos mokytoja metodininkė

Straipsnio autorė –Teresė Austėja Kazinec, III kl. mokinė

Fotografė – Aistė Kaškilevičiūtė, III kl. mokinė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos