Guten Tag, sprichst du Deutsch? JA!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-11-02
  • Kategorija: Renginiai

Vokiečių kalbos dienų projektą „Ö kaip vokiškai?" 2016 metais inicijavo Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje, Goethe's institutas, Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK).

Jau tradicija tapusios vokiečių kalbos dienos šiais metais vyko spalio 16-22 dienomis, mūsų gimnazija taip pat prisijungė prie šios iniciatyvos ir organizavo veiklas, skirtas Vokiečių kalbos dienų projektui paminėti.

Mokiniai, kurie mokosi vokiečių kalbos, kabinetų duris papuošė rudeniniai lapais, ant kurių surašė vokiškus žodžius, frazes, kad pro šalį einantysis išmoktų vieną ar kitą žodį vokiškai. Tarp vokiškais žodžiais išmargintų lapų galima buvo rasti QR kodus - žaidybines užduotis - vokiškiems žodžiams pasikartoti ar išmokti. Per vokiečių k. pamokas mokiniai atsakingai ruošė užduotis savo bendraamžiams, mokiniams ruošti užduotis padėjo anglų kalbos ir muzikos mokytoja Jurgita Samoškienė bei vokiečių ir anglų kalbų mokytoja Jurgita Raketienė.

Spalio 25 dieną, per pertraukas skambant vokiškai muzikai, mokyklos bendruomenė buvo pakviesta apsilankyti trijose stotelėse, o tie, kurie nepabūgo ir sėkmingai įveikė kiekvienos stotelės užduotis, buvo apdovanoti simboliniais prizais. Prizinį fondą parėmė mokytoja J. Samoškienė.

Džiaugiamės, kad susidomėjimas vokiečių kalba per šias pertraukas buvo tikrai didelis. Sakome AČIŪ visiems, kurie dalyvavo mūsų veiklose ir iki susimatytmo vokiečių kalbos pamokose!

Vokiečių kalbos dienų organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos