Tarptautinė mokytojų diena

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-10-09
  • Kategorija: Renginiai

Kokie nuostabūs mokyklos namai! Čia viskas susipina: vaikystė ir jaunystė, mokslas ir išdaigos, svajonės, išgalvotas ir tikras gyvenimas. Šiuose namuose džiaugsmas ir ašaros, susitikimai ir išsiskyrimai. Šiuose namuose gyvename mes, mokiniai ir mokytojai. Gyvename kiekvieną dieną, kiekvieną pamoką ir kiekvieną  pertrauką... ir taip visus metus. Metuose yra 364 dienos ir plius viena diena.  Tai diena, kuri nepanaši į kitas dienas. Tai diena, kurios nesutalpinsi į visus metus... Laiko rato sukimasis įvairiaspalviame gamtos fone kasmet stabteli ties Mokytoju. Įspūdingoje laiko spalvų paletėje ir mokytojo profesijoje telpa išmintis, kūrybiškumas, tobulumas, grožis, meilė ir dar gausybė gyvenimo spalvų ir atspalvių.

Spalio 5 dieną mūsų gimnazijoje buvo švenčiama Mokytojų diena. Jau ankstyvą šios ypatingos dienos rytą pedagogus pasitiko pakylėtos nuotaikos mokiniai, kurie rankose laikė ypatingo grožio gėles, sveikino mokytojus su Mokytojų diena, dėkodami už nuoširdų gerumą. Šią ypatingą dieną mokytojai galėjo atsipūsti ir nebegalvoti apie rūpesčius, ruošimąsi pamokoms – jų laukė diena, kupina įvairiausių staigmenų. Kaip ir įprasta, per pirmą pamoką aktų salėje IV klasės mokiniai vedė iškilmingą renginį, skirtą Tarptautinei mokytojų dienai paminėti. Kadangi mokytojai yra protingiausi žmonės pasaulyje, jiems buvo įteiktos nuotaikingos ,,Auksinių Pelėdų“ nominacijos, kurios simbolizuoja išmintį, žinias, pokyčius, transformacijas ir tikėjimą paslaptimi. Po renginio IV klasės mokiniai vedė pamokas žemesniųjų klasių mokiniams, o mokytojai šią dieną tapo mokiniais. Abiturientai įgijo geros naujos patirties ir suprato, ką reiškia būti mokytoju.

Po pamokų mokytojai vyko į Ignalinos rajono kultūros centrą, kur buvo pasveikinti ir pagerbti ne tik dirbantys, bet ir išėję į užtarnautą poilsį rajono pedagogai. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad antrus metus Ignalinos krašto Metų mokytoju išrenkamas mūsų gimnazijos mokytojas. Pernai juo tapo anglų ir vokiečių kalbos mokytoja metodininkė Jurgita Raketienė, o šiemet – matematikos mokytojas metodininkas Dainius Vaitkevičius. Smagu, kad taip įvertinanti mokytojų nuopelnai profesinėje veikloje, aukšti jų mokinių pasiekimai, sėkminga metodinė veikla, iniciatyvos ir darbai, garsinantys gimnaziją bei visą kraštą. Savivaldybės padėkos įteiktos dar dviem mūsų mokytojoms: Elenai Abeciūnienei – už ilgametį ir atsakingą pradinių klasių mokinių ugdymą, Ingridai Labuckienei – už metodinės veiklos organizavimą, projektinės veiklos vykdymą ir aukštus mokinių pasiekimus.

Savivaldybės dovana visiems mokytojams – dainininko Eugenijaus Chrebtovo dainų koncertas ir jaukus pabendravimas prie arbatos puodelio – buvo graži šventės pabaiga.

Filmą, sukurtą apie mokytoją Dainių, galite pamatyti čia.

Solveiga Baranauskaitė, IV klasės gimnazistė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos