Knygutės pristatymas

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Saulėtą kovo 17 dieną, gimnazijos pradinukai ir bendruomenės nariai susirinko į Jorilės Stravinskaitės knygos „Mano herobrainas“ pristatymą.

Mokyklinės Kaziuko mugės metu susirinkusiųjų dėmesį patraukė Jorilės sukurtos knygutės, kuriomis ji prekiavo. Ši jautri, labai savimi nepasitikinti, labai bijanti suklysti, 4 klasės mergaitė dažnai stebina savo žiniomis, mokslo pasiekimais klasės draugus ir mokytoją. Ji skaito daug knygų, kurios ir paskatino ją pačią rašyti. Jorilė sukūrė knygą apie praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą. Apie tai, kas svarbu kiekvienam – dideliam ir mažam. Apie pagarbų elgesį.

Savo  knygutę pristatė pati autorė. Mergaitė pasakojo, kad mėgsta fantazuoti ir kurti labai gražius pasakojimus, o vienos kelionės metu nauja idėja trumpai istorijai tarsi iš dangaus nukrito. Jorilė pristatė istoriją apie Mėtos ir Kristinos draugystę.  

Pirmuoju  Jorilės knygutės skaitytoju ir redaktoriumi buvo jos mama.  Ji pasakojo, kad džiaugiasi savo dukros sėkme, ją palaiko, tikisi, kad neišseks dukros kūrybinės mintys, nes jau šuo metu Jorilė rašo naują knygą, o suplanavusi ir trečią. Senelis taip labai didžiuojasi savo vaikaite.

Perskaičius knygutę, vaikams kilo daugybė klausimų, į kuriuos autorė nuoširdžiai atsakinėjo.

Jaunąją rašytoją sveikino ir gražius žodžius bei dovanas skyrė gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė, klasės draugai, mokytoja.

Sveikiname Jorilę su šaunia pradžia ir linkime jai kuo daugiau kūrybinių minčių ir idėjų. Lauksime naujų jos knygučių!

Jūratė Šalkauskienė, pradinių klasių vyr. mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos