Vidiškių Kaziukas pakvietė į tarpukario Lietuvą!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-03-06
  • Kategorija: Renginiai

Per Lietuvą keliauja Kaziukas, traukdamas ant prekystalių amatininkų dirbinius, kepėjų pyragus ir riestainius. Vidiškių gimnazija kartu su gyvenvietės bendruomene irgi pakvietė visus į tradicinį vidiškiečių Kaziuką, kuris net trejus metus nevyko dėl pandemijos, todėl šįkart visiems žadėjo daugybę staigmenų ir pramogų.

Šiemet mugė visus sugrąžino į tarpukario laikus ir to meto Lietuvos laikinąją sostinę Kauną bei jo įžymųjį „Metropolio restoraną, atgijusį scenoje mokytojos Onutės Bučelienės scenarijaus dėka, o dėl įtikinančios mokinių ir mokytojų vaidybos susirinkusieji patikėjo tuo, ką matė scenoje: žemesnio rango ,,Metropolio“ svečių kasdienius rūpesčius, savo naujausius apdarus norinčias pademonstruoti Kauno ponias, garbingų ponų pasimėgavimą gera restorano virtuve ir kokybiška muzikine programa… „Tu, Lietuva, tu mano...“ Taip, taip! O kaip gi be Pupų Dėdės ir Dėdienės dainų, šokių ir kitų linksmybių turgaus aikštėje!

Gimnazijos salė buvo pilnutėlė: prigužėjo rankdarbių mėgėjų, kepėjų, pynėjų, mezgėjų... Visi stengėsi parduoti, išmainyti ar šiaip namuose nereikalingo daikto atsikratyti. Mugės prekeiviai ne tik parodė savo gebėjimus, išmonę, bet ir įgijo verslo žinių parduodami savo gaminius. Jei parduoti nepasisekė, tai kvietė pasmaguriauti. Na, o pirkėjai taikė kuo daugiau nusiderėti ir pigiau nusipirkti, įvairiausiais dirbiniais pasigėrėti.

O kaipgi mugė be svečių! Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Lina Gladkauskienė, savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė, Vidiškių seniūnas Alfredas Aškelėnas sveikino mugės dalyvius su atėjusiu pavasariu, su sugrįžusia į gimnaziją tradicine švente ir dėkojo gimnazijos bendruomenės nariams už įdėtą didžiulį triūsą ir darbštumą.

Tie, kurie buvo, pilnus krepšius prisipirko, o tų, kurių nebuvo – laukiame kitais metais. Bus ne blogiau nei Vilniaus „Kaziuke“! O mugės organizatoriams tariame AČIŪ už visą gimnaziją, vidiškiečius ir svečius smagiai subūrusį renginį ir pavasarišką šventinę nuotaiką .

Vidiškių gimnazijos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos