Trys ąžuolai – gimnazijos 30-mečiui įprasminti

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Šį pavasarį Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Miškų ir ekologijos fakultetas paskelbė akciją „1000 ąžuolų giria Lietuvos mokyklose“, kurios idėja – minint miškininkystės mokslų šimtmetį ir akcentuojant Pasaulinės žemės dienos reikšmę, skleisti žinią apie medžių svarbą planetai ir mūsų visų ateičiai darnoje su gamta. Akcijos metu akademija Lietuvos mokykloms dovanoja ąžuolų sodinukus, specialiai išaugintus iš kilmingų šalies ąžuolų gilių.

Šia puikia galimybe – prisidėti prie Lietuvos gamtos išsaugojimo ir VDU Žemės ūkio akademijos bei mokyklos bendrystės sustiprinimo – pasinaudojo Vidiškių gimnazija, sutikusi dalyvauti VDU ŽŪA akcijoje. Norėjosi ne tik šalia gimnazijos turėti didingos kilmės ąžuolų, simbolizuojančių ryšį su žeme, gamta, bet ir susieti jų sodinimą su gimnazijos, kuri šiemet pažymi savo veiklos 30-metį, istorija.

Balandžio 28 dieną gimnazijos bendruomenė kartu su Vidiškių seniūnu Alfredu Aškelėnu ir VDU ŽŪA atstovais šalia gimnazijos pasodino 3 ąžuoliukus. Pirmąjį ąžuoliuką, simbolizuojantį pirmąjį mokyklos dešimtmetį (1992–2002 metus), sodinti patikėta tuo laikotarpiu mokyklą baigusiai, gimnazijoje dirbančiai ir dviejų joje besimokančių mokinių mamai Dianai Vaickutei-Maskoliūnienei, antrojo dešimtmečio (2003–2012 metai) ąžuoliuką sodino buvę abiturientai, dabar mokytojais gimnazijoje dirbantys Viktorija Kolytė-Čibirė ir Irmantas Nalivaika, o trečiojo dešimtmečio (2013–2022 metų) ąžuoliuką pasodino šiemet gimnaziją bebaigiantis abiturientas Pijus Sigvidas Krinickas. Medelius papuošė užrištos Lietuvos valstybinės vėliavos spalvų juostelės.

Tikimės, kad pasodinti ąžuoliukai, kaip ir vaikai, atėję į mokyklą, kasmet augs, stiprės, tiesis į saulę ir savo ošimu teiks gimnazijos bendruomenei stiprybės kasdieniuose darbuose bei ryžto siekiant mažų ir didelių tikslų.

Jūratė Sveikauskienė, direktorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos