Europos dienos paminėjimo atgarsiai

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-05-17
  • Kategorija: Renginiai

„Sveiki, europiečiai! Sveiki, visi susirinkę ir pasirengę smagiai čia praleisti laiką, šiek tiek pažaisti, šiek tiek pasiklausyti, o gal ir užduoti klausimą mums ar mūsų svečiui Francesco, kuris yra kilęs iš Italijos ir šiuo metu savanoriauja Aukštaitijos nacionaliniame parke“, – šiais žodžiais Linas Martinkėnas pasveikino į aktų salę visus susirinkusius linksmai paminėti Europos dieną.

Europos diena minima gegužės 9-ąją. Šią dieną, prieš daugiau nei 70 metų, pasiūlyta sukurti bendriją, kuri suvienytų tuomet karo nualintą Europą. Toji bendrija vėliau tapo Europos Sąjunga. Tai diena, skirta taikai ir vienybei Europoje. Šiandien Europoje vėl susivienijome dėl bendro tikslo. Tik kartu galime įveikti negandas ir kurti geresnę ateitį. Karo Ukrainoje akivaizdoje mūsų vienybė tapo ypatingai svarbi, tad šių metų Europos diena simbolizuoja Europos taiką ir vienybę.

Dalis mokinių savo žinias apie Europos Sąjungą pasitikrino dalyvaudami Europos egzamine gegužės 9 dieną, o gegužės 12-ąją 7, 8, I–IV klasių mokiniai anglų kalbos pamokose diskutavo su Francesco apie tautų įvairovę, skirtingas tradicijas, solidarumą kitataučiams. Francesco mielai atsakė į visus mokinių klausimus, pasidalino savo patirtimi, kodėl verta pasinaudojus European Solidarity Corps programa išbandyti savo jėgas. Smagiausia susitikimo dalis – mokiniai turėjo galimybę pasimokyti italų kalbos.

Po trumpos italų kalbos pamokėlės aktų salėje, mokiniai, dalyvavę mobilume Slovakijoje pagal Erasmus+ finansuojamą projektą, pasidalino įspūdžiais. I klasės mokinė Akvilė Graužlytė patarė, kaip sklandžiai pasiruošti skrydžiui. III klasės mokinys L. Martinkėnas šmaikščiai pristatė mokyklą, kurioje lankėsi, kokias užduotis atliko dirbdami kartu su Slovakijos mokiniais. 8 klasės mokinės Urtė Cicėnaitė, Austėja Garnevičiūtė bei I klasės mokinė Austėja Akinskaitė pasidalino prisiminimais apie aplankytus miestus ir miestelius: Hlohovec, Nitrą, Bratislavą. Visą pristatymą lydėjo gausa nuotraukų, kurias pristatymui paruošė Skirmantas Strašinskas kartu su fizikos ir informacinių technologijų mokytoja Joana Garnevičiene. Mokiniai taip pat parengė keletą žaidimų, kurių metu žiūrovai ne tik galėjo pasitikrinti, ką nauja sužinojo ar išmoko, bet ir buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis su Europos Sąjungos simbolika. Dovanėlės atkeliavo tiesiai iš Europos Parlamento biuro Vilniuje. Renginio metu skambėjo dainos vokiečių ir anglų kalbomis, jas atliko A. Akinskaitė bei A. Garnevičiūtė. Renginį gražiai apibendrino ir užbaigė Erasmus+ projekto koordinatorė, anglų ir vokiečių kalbų mokytoja Jurgita Raketienė.

Laikas, praleistas kartu, tikrai neprailgo, sakome AČIŪ visiems, kurie buvo kartu.

Erasmus + finansuojamo projekto „Tarpkultūrinės partnerystės plėtimas“ mobilumo grupė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos