ERASMUS + projektas Turkijoje

Keturi Vidiškių gimnazijos mokiniai (Gabrielė Grinkevičiūtė, Austėja Garnevičiūtė, Vitalij Andrejev, Ugnius Patiejūnas), dalyvavę kovo 6-14 dienomis vykusiame tarptautiniame ERASMUS + projekte „Education for environmental sustainability and green growth“ Turkijoje, įsitikino, kad anglų kalba tikrai reikalinga. 42 mokiniai ir studentai, susitikę iš 7 skirtingų šalių (Graikijos, Albanijos, Italijos, Belgijos, Estijos, Turkijos ir Lietuvos), susipažino su aplinkosaugos problemomis, bandė jas spręsti, dalinosi savo šalių patirtimi. Žinoma, kiekvienos šalies atstovai pristatė savo šalį, tradicinius valgius, dainas, šokius. Susipažinome su Turkijos sostine Ankara: aplankėme mauzoliejų, pilį, vieną moderniausią ir visą parą dirbančią biblioteką, mečetę, Gazi universitetą, kuriame vienas iš dėstytojų pasiūlė būsimiems studentams atvykti mokytis pagal Erasmus+ studentų mainų programą. O kur dar naktiniai pasivaikščiojimai… Įspūdžių visiems buvo daug ir įsimintinų.

Man, grupės vadovei bei anglų kalbos mokytojai, buvo labai smagu matyti, kaip mūsų gimnazijos mokiniai šauniai bendrauja su visais projekto dalyviais, dirba komandoje, puikiai orientuojasi milžiniškame mieste, yra ištvermingi (juk per dieną nueiti 15-19 km gali ne kiekvienas), yra žingeidūs. O smagiausia buvo išgirsti ką tik nusileidus lėktuvui Vilniuje vieno mokinio žodžius: „Mokytoja, aš jau noriu atgal…”

Norėdami keliauti, sužinoti, išmokti, bendrauti ir patirti, tą galima padaryti  dalyvaudami Erasmus+ jaunimo mainų projektuose. Ir mes nusprendėme, kad toks projektas mums tikrai nepaskutinis.

Ingrida Labuckienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė, projekto koordinatorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos