„DAROM 2023“

Balandžio 7 dieną, Didįjį penktadienį prieš šv. Velykas, paskutinę dieną prieš mokinių pavasario atostogas, 5–III klasių mokiniai kartu su mokytojais vykdė pilietinio-ekologinio ugdymo projektą „DAROM 2023“.

Projekto koordinatorės mokytojos Laimutė Šimonienė, Sonata Petkūnienė ir Vidiškių seniūnas Alfredas Aškelėnas sudarė planą, pagal kurį klasės pasklido tvarkyti teritorijų ir pačiose Vidiškėse, ir Maksimonyse, Ažušilėje, Jonėnuose, pasiekė net Ignaliną. Seniūnas parūpino pirštinių, šiukšlių maišų, grėblių. Saulei ridinėjantis dangumi rankos pačios tiesėsi pakelti ne vietoje numestą butelį, skardinę, pakuotę ar kitą daiktą, nesuderinamą su gamtine aplinka. O tvarkančiųjų akis viliojo ir traukė pirmoji, dar labai nedrąsi pavasarinė žaluma, ore plevenantys geltoni drugeliai, ausį glostė sugrįžusių paukščių balsai. Per pusdienį surinktos šiukšlės iš pakelių, miškelių, paežerių, garažų, išgrėbtos kapinės ir aplink jas. Ir „pridygo“ maišų, laukiančių kelionės į sąvartyną...

Bendra veikla leido pasireikšti visiems ir kiekvienam, o, be to, išlaikyta lietuviška tradicija – apsikuopti namus ir kiemus – priminė, kad šv. Velykos jau čia pat – po nepilnų dviejų dienų.

Jūratė Sveikauskienė, direktorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos