Twinschools – platforma, vienijanti Lietuvos ir Ukrainos mokyklų moksleivius

„Twinschools“ – tai projektas-platforma, kurioje specialios 8 savaičių socialinės-edukacinės programos metu nuotoliniu būdu (po pamokų) susitinka ir kūrybiškai kartu leidžia laiką Ukrainos ir Lietuvos moksleiviai.

Projektas skirtas suartinti Lietuvos ir Ukrainos kultūras, supažindinti moksleivius su skirtingomis tradicijomis, papročiais, gyvenimo būdu, paskatinti ieškoti ir atrasti kultūrinius panašumus, problemų sprendimo būdus, sukurti palaikymo tinklą ir užmegzti draugystes bei bendradarbiavimą visam gyvenimui.

Prie šio projekto prisijungė ir mūsų gimnazijos 6 klasės mokiniai: Armanas Petronis, Lukas Ašurovas, Edgaras Dovliaš, Nojus Vilūnas, Augustas Trinkūnas, Matas Aleksejevas, Armandas Palenčius bei Domantas Čeponis iš 7 klasės. Projekto metu mokiniai turės 8 online susitikimus su bendraamžiais iš Ukrainos, kurių metu pristatys savo paruoštus pranešimus projekte numatytomis temomis bei dirbdami grupėse geriau pažins vieni kitus.

Vasario 7 d. įvyko pirmasis mūsų susitikimas su Ukrainos mokiniais iš Čerkasai miesto (Перша міська гімназія Черкаської міської ради). Nors mūsų mokiniams jaudulio buvo daug, jie puikiai pristatė savo pirmąjį pranešimą „My country is Lithuania“ ir, atidžiai išklausę Ukrainos mokinių pristatymą, patys drąsiai klausė bei atsakinėjo į klausimus apie bendraamžių laisvalaikį, pomėgius ir netgi „pasilygino“, kas turi daugiau namų darbų – lietuvaičiai ar ukrainiečiai.

Kitas susitikimas numatytas vasario 14 d. – tai puiki proga pasidalinti mintimis, kaip švenčiama šv. Valentino diena Lietuvoje ir Ukrainoje, kokias šios šventės tradicijas puoselėja abi mokyklos.

Šis projektas – puiki galimybė mokiniams lavinti savo anglų kalbos žinias, plėsti akiratį bei ugdytis kūrybiškumo, pilietiškumo, kultūrinę bei komunikavimo kompetencijas.

Mūsų partnerių iš Ukrainos atsiliepimus apie susitikimą galite peržiūrėti čia.

Jurgita Raketienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė, vokiečių kalbos vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos