Tarptautinis projektas „Knyga – geriausias draugas“

Kovo 6-20 dienomis Vidiškių gimnazijoje vyko tarptautinis projektas „Knyga– geriausias draugas“. Šis ilgalaikis projektas tęsiasi jau nuo 2014 metų įvairiose Lietuvos mokyklose. Idėja gimė norint paskatinti vaikus skaityti ir leisti laisvalaikį turiningai, ne prie mobiliųjų ekranų. Kiekvienais metais paramą projektui teikia Vokietijos nevyriausybinė organizacija „Zukunftswege e. V.“.

Gimnazijos 1, 2 ir 4 pradinių klasių moksleiviai dalyvavo neįprastoje pamokoje, sužinojo apie skaitymo naudą, diskutavo ir atsakinėjo į klausimus apie knygas, dalinosi patirtimi, kodėl knyga gali tapti geriausiu draugu, kai jautiesi vienišas arba nesuprastas. Skaitymas mažina stresą ir įtampą, mankština smegenis, ugdo gebėjimą sutelkti dėmesį, suprasti kitų šalių kultūrą ir istoriją, plečia žodyną. Skaitydamas žmogus tampa geru pašnekovu, nes knygos daro mus išmintingesnius. Štai kodėl skaitantis žmogus yra gražus, geras žmogus. Kiekvienas moksleivis ir klasės auklėtojas gavo dovanų po knygą, kuri turėtų sudominti ir paskatinti kuo daugiau skaityti.

Džiaugiamės projekto sėkme. Mokiniai patyrė daug gerų emocijų ir pažadėjo daugiau draugauti su knygomis. O galutinis mūsų projekto tikslas bus pasiektas tada, jei knyga atstos vaikui draugą, joje jis ras paguodą, nusiraminimą ir užuovėją.

Jurgita Samoškienė, muzikos ir anglų kalbos mokytoja, projekto koordinatorė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos