Erasmus + projektas „Learning Zone“

Erasmus+ yra Europos Sąjungos rėmimo programa, suteikianti mokymosi ir tobulėjimo galimybių įvairaus amžiaus, statuso, profesijų asmenims bei galimybę įvairioms organizacijoms, įstaigoms, institucijoms įgyvendinti programos kriterijus atitinkančius projektus. Pavieniai asmenys, pasinaudodami programa, gali įgyti tarptautinės patirties: studijuoti, kelti kompetencijas, tobulėti neformaliojo ugdymo būdu – užsienyje, tarptautinėje bendruomenėje.

Šiais metais, pasinaudodami šia programa, jau du kartus mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo tarptautiniuose projektuose Lenkijoje. O gegužės 10-18 d. anglų kalbos mokytoja Ingrida Labuckienė  dalyvavo Erasmus +  projekte „Learning Zone“ Turkijoje.  Šiame projekte dalyvavo 27 darbuotojai, dirbantys su jaunimu (nuo socialinių mokyklos darbuotojų iki mokyklos direktorių), iš Ispanijos, Portugalijos, Lenkijos, Italijos, Airijos Respublikos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos. Šio projekto tikslas - dalintis skirtingų šalių mokymo(si) patirtimi ir ieškoti naujų būdų sudominti bei motyvuoti mokinius mokytis. Vyko daug diskusijų ir įvairių užsiėmimų, kurių metu patys projekto dalyviai išbandė įvairiausius netradicinius mokymo metodus. Mokytoja parsivežė metodinės medžiagos, įdėjų, kurios padidins mokinių norą mokytis, bei gavo pasiūlymą rudenį dalyvauti mokytojų-dalykininkų projekte Portugalijoje.

Smagu, kad mūsų gimnazijoje ne tik mokiniai dalyvauja Erasmus+ projektuose, bet ir mokytojams suteiktos sąlygos semtis  patirties kitose šalyse.

Ingrida Labuckienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos