Mokslo metų pabaigtuvės KITAIP!

Mokslo metų dienoms bevejant vienai kitą ir besiartinant laukiamoms vasaros atostogoms, Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos penktokai, šeštokai, septintokai, aštuntokai su klasės vadovėmis D.Gabrilavičiene, D.Bajarūniene, J.Garnevičiene, N.Mudėniene bei kūno kultūros mokytoju G.Gruodžiu išvyko į trijų dienų kelionę po Kuršių neriją.

Atvykę į Palangą ir įsikūrę jaukiuose poilsio namuose, išskubėjome pasigrožėti Baltijos jūra ir nepakartojamu saulėlydžiu. Kitą dieną vykome link Olando kepurės, kad pašlovintumėme tuos, kurie visus mokslo metus uoliai krimto mokslus, aktyviai dalyvavo popamokinėje veikloje, bandė save įvairiausiuose konkursuose ir tobulėjo tiek fiziškai, tiek dvasiškai, tiek intelektualiai. Pasidžiaugę puikiais rezultatais, diplomais ir padėkomis, įsiamžinę aukščiausioje Lietuvos pajūrio vietoje, vykome į laukte lauktą išvykos dalį – kelionę po Kuršių neriją, kurios metu susipažinome su įžymiausiais Lietuvos pajūrio objektais, sužinojome, kuo jie ypatingi. Aplankėme Pilkąsias, arba Mirusias kopas.  Sužinojome, kad tai stiprių vėjų supustytos didelės smėlio kalvos su daubomis ir išgraužomis – ilgiausios kopos Lietuvoje, saugančios vieną liūdniausių Kuršių Nerijos kaimų istorijų. 1675–1854 metais čia buvo užpustyti net keturi Naglių kaimai, kurie ir dabar dunkso giliai po smėliu. Užsukome į kormoranų koloniją, aplankėme  Nidą, užkopėme į Parnidžio kopą,  nuo čia esančios apžvalgos aikštelės gėrėjomės Kuršių nerijos kraštovaizdžio įvairove: Mirties slėniu, didžiuoju kalnagūbriu, apaugusiu pušimis, bei Kuršių mariomis. Grįždami namo, užsukome  į Letūkų kaimą, kuriame  lankėmės miniatiūrų ir botanikos  parke „Babilono sodai“. Išpuoselėtame 4 hektarų plote grožėjomės žymiausių pasaulio architektūros statinių miniatiūromis. Ir ne tik grožėjomės pasaulio stebuklais ir išpuoselėta aplinka, bet ir dalyvavome  edukacinėje programoje  „21 pasaulio stebuklas“.

Taigi, smagu drauge pasibūti, dar smagiau visiems kartu – mokiniams ir mokytojams – pasikalbėti, pasportuoti, pasidžiaugti aplink esančiu grožiu, atsipūsti,  nes jau visus šaukia didysis vasaros nuotykis – ATOSTOGOS!

Neringa Mudėnienė, 8 klasės auklėtoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos