Smagi pirmoji išvyka

Saulėtą gegužės 26-osios rytą gimnazijos mažiausieji mokinukai, pirmokai, išvyko į savo pirmąją išvyką – ugdomąją ekskursiją į netoli Utenos esantį Raganų muziejų, o vėliau – į Triušiukų slėnį, esantį Antalamės­tės kaime Utenos rajone.

Prie Raganų muziejaus, kuris yra vienintelis Lietuvoje, vaikus pasitiko ir į savo valdas nusivedė tikrų tikriausia Raganaitė! Vaikai susidomėję klausėsi jos pasakojimo apie naminukus, raganas, burtus, stebuklus. Sužinojo, ką veikia įvairaus amžiaus raganos, išgirdo muziejuje esančių daiktų istorijas, net sugalvojo norus ir, atlikę raganišką ritualą, tikisi, kad jų norai išsipildys. Naudodami „raganiškus“ aksesuarus, vaikai pozavo nuotaikingoje fotosesijoje.

Linksmai pažaidę kieme su Raganaite, vaikai skubėjo tęsti kelionę, nes laukė kita pramoga – Triušiukų slėnis. Čia jie susipažino su įvairiais gyvūnais, paukščiais, galėjo paglostyti ir pamaitinti triušiukus, kurių yra virš 50 skirtingų veislių: Belgijos milžinai, Didžioji šinšila, Siamo, Ugniniai ir kt. Vaikus džiugino alpakos, įspūdingieji stručiai, kengūros, Kamerūno ožiukai, juodosios gulbės, įvairių veislių vištaitės, kalakutai, povai ir dar daugybė įvairiausių gyvūnų, tačiau daugiausiai emocijų sukėlė kupranugaris, kurį  sodybos šeimininkai parsivežė iš cirko. Pasigrožėję gyvūnais, vaikai būriavosi prie vaišių stalo – šventė dviejų klasės draugų gimtadienius. Elijai ir Joriui draugai skyrė nuoširdžius sveikinimus ir palinkėjimus. Geras oras ir nuostabi gamta kvietė mažuosius pažaisti, pašokinėti ant batuto, ramiai pasisupti sūpynėse. Kelionė namo neprailgo. Vaikai džiaugėsi ir dalijosi pirmos kelionės įspūdžiais,

Dėkoju mamytėms Kristinai ir Neringai, lydėjusioms vaikus išvykos metu, taip pat ačiū vairuotojui Vasilijui Spornui  už saugią kelionę.

Elena Abeciūnienė, pradinių klasių vyr. mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos