Pirmokų pažintis su ANP Gamtos mokykla

Saulėtą birželio 1-osios rytą pirmokai skubėjo į pažintinę ekskursiją po Aukštaitijos nacionalinį parką. Pirmoji stotelė – Gamtos mokykla, įsikūrusi Meironių kaime. Vaikus pasitikusi darbuotoja Veronika papasakojo apie Gamtos mokyklą, joje vykdomas veiklas ir pakvietė dalyvauti edukacinėje programoje „Iš kur, iš kur tos spalvos“.  Programos tikslas – supažindinti vaikus su augalais ir juose esančiomis medžiagomis, kurios augalijos pasauliui suteikia spalvinę įvairovę.

Keliaudami pažintiniu taku, vaikai kruopščiai rinko žiedus, lapus, šakeles, samanas, kerpes, akmenukus, dėjo jas į dėžutes, o stotelėse esančiuose stenduose susipažino su pateikta informacija apie augalus ir jų bendrijas, grybus bei vabzdžius. Sugrįžę klijavo surinktas gėrybes ir pasidarė įspūdingas karūnas.

Antroji kelionės stotelė – Palūšė, Aukštaitijos nacionalinio parko lankytojų centre vaikai apžiūrėjo ekspoziciją „Ežerų žmonės“; nuo kalvos grožėjosi Lūšių ežero panorama ir įspūdinga Palūšės šv. Juozapo bažnyčia.

Pažintis su savo rajono lankytinomis vietomis pirmokams buvo išties įspūdinga ir įsimintina. Dėkoju mamytėms Rasai ir Julijai, lydėjusioms vaikus kelionės metu, o vairuotojui Vasilijui Spornui – už saugią kelionę.

Elena Abeciūnienė, pradinių klasių vyr. mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos