Mokytojai lankėsi Utenos STEAM centre

Vasario 17 dieną, mokinių žiemos atostogų metu, gimnazijos mokytojai kartu su kitų rajono gimnazijų kolegomis vyko į Utenos STEAM centrą, kuris įkurtas viename iš garbingą Utenos miesto kilmės istoriją menančiame pastatų – Utenos dvare. Mokytojai turėjo galimybę apsilankyti keturiose laboratorijose ir ne tik išgirsti, kokias veiklas jose galima vykdyti, bet ir patys išbandė ten esančias priemones.

Robotikos-IT laboratorijoje mokytojai išmėgino įvairius robotikos ir IT sprendimus, iš arti susipažino, kaip atrodo pažangiausi technologiniai sprendimai. Ateityje mokytojai galės į laboratoriją atvykti su 7–12 klasių mokiniais ir suteikti jiems robotikos, informacinių technologijų taikymo pagrindų žinių bei supažindinti su karjeros galimybėmis.

Mokytojai fizikos-inžinerijos laboratorijoje turėjo galimybę stebėti atliekamus įvairius fizikinius bandymus, iliustruojančius šio mokslo galimybes, susipažino su inžinerijos pagrindais ir taikymu sprendžiant kasdieninius iššūkius. Mokytojai sužinojo, kad laboratorijoje atliekamos veiklos orientuotos į 7–12 klasių mokinius, suteikiant jiems fizikos ir inžinerinio mąstymo pagrindų ir supažindinant su karjeros galimybėmis.

Biologijos-chemijos laboratorijoje mokytojai susipažino su įvairiais biologijos ir chemijos metodais ir reiškiniais, padedančiais suprasti mus supantį pasaulį, patys pasigamino po kosmetinę priemonę. Šioje laboratorijoje vykstančios veiklos irgi orientuotos į 7–12 klasių mokinių chemijos ir biologijos ugdymo programų papildymą ir praplėtimą, suteikiant mokiniams galimybių susipažinti su šių gamtos mokslų reikšme ir karjeros galimybėmis.

Specializuotoje astrofizikos ir aerokosmonautikos laboratorijoje mokytojai pamatė kosmoso naujoves ir ateities technologijas.

Išvyka buvo turininga ir, reikia tikėtis, kad bus naudinga, nes mokytojai, „pačiupinėję“ STEAM centro teikiamas gamtos mokslų mokymosi galimybes, jomis pasinaudoti skatins ir mokinius, kad prieš jų akis atsivertų įdomus, paslaptingas, viliojantis mokslo pasaulis.

Jūratė Sveikauskienė, direktorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos