STEAM Utenoje

Lapkričio 9 dieną I ir II gimnazijos klasių mokiniai buvo pakviesti į Utenos regioninio STEAM atviros prieigos centro veiklų viešinimo renginį.

Utenos regioninis STEAM centras įsikūręs istoriniame pastate – buvusio Utenos dvaro sodybos rūmuose (K. Ladygos g. 20). Centre įrengtos biologijos-chemijos, fizikos-inžinerijos ir robotikos-IT laboratorijos, taip pat ir regiono poreikiams pritaikyta specializuota astrofizikos ir aerokosmonautikos laboratorija. Apžiūrėję fojė eksponuojamą James Webb Space Telescope parodą, mokiniai išsiskirstė į dvi grupes ir nuskubėjo į skirtingas laboratorijas. Pasikeisdami išbandė visas veiklas: su laboratorijų vedėjais atliko cheminius bandymus, susipažino su įvairiausiais prietaisais, skirtais atlikti fizikos bandymus, stebėjo levitacijos procesą, programavo robotukus, jungė elektros grandines, gainiojo robotus-krepšininkus, klausėsi įdomaus pasakojimo apie dangaus kūnų stebėjimo galimybes dviem šiuolaikiniais teleskopais.

Smagu, kad ir mūsų regionas jau turi centrą, kuriame mokiniai iš arčiau gali susipažinti su mokslu, naujausiais išradimais, savarankiškai eksperimentuoti ir kurti, o mokytojai – tobulinti dalykines kompetencijas ir siūlyti mokiniams patrauklias veiklas.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Diana Simaškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos