Abiturientų išvyka į Trakus

Spalio 7-tosios rytą išvykome į labai lauktą klasės išvyką.

Šį kartą keliavome į Trakus ir Vilnių. Lankėmės Trakų pilyje, apžiūrėjome gotika alsuojančias menes ir jaukius kiemelius, dalyvavome edukacinėje programoje „Pasivaikščiojimas su Vytautu Didžiuoju“. Edukacinės programos metu išgirsta informacija tikrai pravers istorijos egzamino metu.

Po to keliavome kepti tradicinio karaimų kepinio – kibinų. Virtuvės šefė supažindino su kibinų atsiradimo Lietuvoje istorija bei gaminimo ypatumais, o tuomet, gavę po gabalėlį tešlos ir mėsos, patys mokėmės sukti kibinus. Pavyko! Tiesa, kibinai į krosnį keliavo būdami įvairių formų, bet grįžo lygūs ir dailūs. Ragavome juos užsigerdami vištienos sultiniu ir kmynų gira.

Kita stotelė – pramogų centras „Labyrinthus“. Apie laiką jame daug pasakoti nenorime, nes rekomenduojame visiems ten apsilankyti ir „išgyventi“. O mes, jei tik bus galimybė, pakartosime!

Išvykos pabaiga – Vilniaus „Akropolyje“, kuriame laukė vakarienė pagal kiekvieno norus ir poreikius, o tada linksma kelionė namo su muzika ir dainomis. Ačiū gimnazijos direktorei Jūratei Sveikauskienei, kuri iš mokyklos kiemelio mus išlydėjo, Rolandui Gulbinskui, su kuriuo vyksta mūsų pačios geriausios kelionės, o virėjai Birutei Zabalevičienei dėkojame už skanius ir sveikus užkandžius.

Abiturientai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos