Karnavalas grįžo!!!

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2023-01-04
  • Kategorija: Renginiai

Ilgai lauktas tradicinis Vidiškių gimnazijos karnavalas grįžo gruodžio 29-tosios vakarą. Grįžo su pasakomis, su pilnutėle sale žiūrovų, su staigmenomis ir magijos triukais!

Tradiciškai karnavalo organizatoriai abiturientai renginiui pradėjo ruoštis vos grįžę po vasaros atostogų. Šių metų karnavalo tema tapo pasakos – visiems pažįstamos, mylimos ir laukiamos. Spalio mėnesio pabaigoje burtų keliu klasės pasirinko pasakas, ir prasidėjo intensyvus ruošimasis karnavalui. Juk reikėjo net tik pačią pasaką ar jos interpretaciją į kelių ar keliolikos minučių pasirodymą sutalpinti, bet ir pasiruošti kaukes, pastatyti šokius, išmokti pavaizduoti reikalingą personažą ar tiesiog drąsiai šypsotis miniai žiūrovų. Juk žmonės, kurie kūrė šį renginį, nėra nei aktoriai, nei režisieriai, nei šokėjai ar dainininkai. Tai Vidiškių gimnazijos mokiniai ir jų mokytojai, kurie dirbo negailėdami laiko ir jėgų tam, kad visa bendruomenė vėl susiburtų, ir, aišku, tėveliai, be kurių dalyvavimo neįsivaizduojama nė viena šventė.

Karnavalas prasidėjo taip, kaip prasideda nemaža dalis pasakų – nuo senelio ir senelės, „kurie gyveno ant aukščiausio Vidiškių kalnelio“. Močiutė verpė ir mezgė, o senelis drožinėjo, kol vieną dieną, prasidėjus mokinių atostogoms, į jų namus įvirto anūkai. O jie, kaip žinia, nori meduolių ir pasakų.

Pirmąją pasaką sekė pirmokai ir antrokai vaidinimu ir šokiu papasakoję istoriją apie vilką ir septynis ožiukus, kuriais rūpinosi išmintingoji mama Ožka. Trečiokai ir ketvirtokai pristatė Snieguolės, jos piktosios pamotės ir nykštukų istoriją. Visi pradinukai žavėjo savo šauniomis kaukėmis ir nesuvaidintomis emocijomis. Penktokai pasaką „Joniukas ir Grytutė“ pasakojo pasitelkę šių dienų aktualijas ir mokė žiūrovus nepakliūti į sukčių pinkles, o nutikus bėdai kviesti draugų būrį ir kartu nugalėti blogį. Į stebuklų pasaulį nukėlę šeštokai pasakojo apie Alisą Stebuklų šalyje, o septintokai ir jų Batuotas katinas keliavo per pasaulį vaidindami ir šokdami. Nykštuką Nilsą Karlsoną įkūnijęs aštuntokas Ričardas scenoje smagiai šveitė uogienę ir vaišino ja savo draugą Mažylį, kuris šventė gimtadienį su draugais, šeima ir didžiuliu tortu. Iš svaiginančio pasakų pasaulio į realybę sugrįžti privertė pirmokai gimnazistai Hanso Kristiano Anderseno „Coliukę“ pristatę kaip šių dienų gyvenimą, kuriame susipynė ir meilė, ir smurtas, ir prievarta, ir tikra nuoširdi draugystė. Žiūrint vaidinimą kiekvienam buvo apie ką pamąstyti, o gal kažkas ir ašarą tyliai nubraukė. Žmonių veidus šypsenos nušvietė prasidėjus trečiokų gimnazistų sekamai pasakai „Raudonkepuraitė“. Neįmanoma buvo nesižavėti aukšta ir sportiška Pijaus įkūnyta Raudonkepuraite ir dailiu, trapiu Solveigos vaidinamu vilkeliu. Klasių pasirodymus užbaigė smagus antrokų gimnazistų pasirodymas, kuriame vaidindami ir šokdami mokiniai pristatė Pinokio istoriją. Pasisekė tiems, kurie arčiausiai scenos sėdėjo, nes ne tik gerai matė ir girdėjo, bet ir auksinį „pinigėlį“ turėjo galimybę pasigauti. O tada į sceną su dūmų kamuoliu įvirto tėvų ir mokytojų būrys, sušokęs paslaptingą, gal net šiek tiek grėsmingą savo šokį.

Dvi valandas trukęs ir begalę džiugių akimirkų dovanojęs karnavalas tuo dar nesibaigė. Abiturientai, padėkoję visiems klasių vadovams ir kuratoriams, į sceną pakvietė gimnazijos direktorę Jūratę Sveikauskienę. Direktorė pasveikino mokyklos bendruomenę, padėkojo visiems renginį rėmusiems bei organizavusiems. O jų buvo visas pulkas: Violetos ir Karolio Baltakių šeima, Dovilės ir Valdo Rakštelių šeima, Linos ir Stasio Cicėnų šeima, Dalia Zubrovė, Rita Čeponienė, Žydrė Grinkevičienė, Vaidas Ragauskas, Danuta Andrejeva, Janina Garnevičienė, Alytė Panavaitė, Solveiga Patiejūnienė, Dovilė Rakštelienė, Kęstutis Urbonas. Vėliau direktorė į sceną pakvietė Ignalinos rajono savivaldybės merą Justą Rasiką bei Vidiškių seniūną Alfredą Aškelėną. Svečiai taip pat negailėjo linkėjimų ateinantiems 2023-iesiems metams, o meras, naudodamasis proga, paskelbė ir jaunuosius šių metų talentus, nes Ignalinos rajono savivaldybės administracija kasmet rengia Jaunųjų talentų konkursą. Šiais metais taip pat išrinkti ir apdovanoti nugalėtojai, labiausiai pasižymėję 2021–2022 mokslo metais intelektualinėje, kūrybinėje, meninėje veikloje. Jais tapo abiturientai Skaistė Meškelaitė ir Linas Martinkėnas. Taip pat meras pasveikino gimnazijos bendruomenę, Kalėdinės puošybos konkurso įmonių, įstaigų, bendruomenių kategorijoje laimėjusią II vietą.

Ir tuo renginys nesibaigė! Direktorė J. Sveikauskienė pristatė ir į sceną pakvietė magijos meno virtuozą Mantą Wizard, kuris savo triukais ir rankų miklumu nustebino net ir visko mačiusius skeptikus.

Pusketvirtos valandos trukęs renginys dar nesibaigė! Šiek tiek klasėse atsipūtę, pasmaguriavę ir dovanėlėmis apsikeitę mokiniai sugužėjo į diskoteką, kurioje šoko iki pat vidurnakčio.

Abiturientai dėkoja gimnazijos direktorei J. Sveikauskienei, ūkvedžiui Rolandui Gulbinskui, meistreliui Algiukui, vairuotojams, Evaldui Gailiešiui už pagalbą organizuojant ir įgarsinant renginį, Irmantui Nalivaikai, Edvinui ir Nojui už renginio įamžinimą. Ačiū taria išradingiems klasių vadovams, kurie, lyg tikri režisieriai kartu su savo auklėtiniais pastatė šaunius vaidinimus, sugražinusius į stebuklingą pasakų pasaulį.

Audronė Krikščionaitienė, IV klasės auklėtoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos