Gimnazistas ar NEgimnazistas?

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-11-10
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 28 dieną II klasės gimnazistai kaip ir kasmet tradiciškai organizavo I klasės mokiniams krikštynas. Mes atidžiai stebėjome savo „krikštavaikius“ ir, supratę, kad šioje klasėje nuo tobulybės iki paslapčių – vienas žingsnis, pasirinkome krikštynoms temą: JUODA ar BALTA? (Balta spalva – tai tobulybės simbolis, o juoda spalva simbolizuoja tai, kas nėra matoma, paslaptinga.)

Iš pat ryto I klasės mokiniams įteikėme baltus marškinėlius su užrašu „NEgimnazistas“ ir pažadėjome priešdėlį „NE“ nubraukti, jei per dieną įveiks visus mūsų sugalvotus iššūkius ir įrodys esą verti būti „pakrikštyti“ gimnazistais.

Neatsispyrėme pagundai patikrinti „krikštavaikių“ fizinę parengtį: rytinė mankštelė pagal „ančiukų šokio“ melodiją, žąsele iki sporto salės, salėje – puskvadratis žąsele! Neįtikėtina, bet visi I klasės mokiniai pademonstravo savo ištvermę ir sportinius gebėjimus. Antras išbandymas – pasikartoti gražaus elgesio taisykles: lydimi savo „krikštatėvių“ mokiniai kalbino mokytojus ir vyresniuosius gimnazistus bei prašė parašyti po palinkėjimą ant marškinėlių. Kiek kartų čia nuskambėjo žodžiai: „Laba diena“, „Ačiū“, „Gražios dienos“, niekas nesuskaičiuos...

Paskutinis iššūkis – parodyk savo sumanumą, kūrybiškumą, komandinio darbo įgūdžius. Aktų salėje mūsų „krikštavaikiai“ buvo pakviesti atlikti įvairias užduotis: vieniems – šarados, kitiems reikėjo sukurti pora posmelių apie savo klasę ir „parepuoti“ susirinkusiems, teko išbandyti ir Just dance bei parodyti, kaip moka šokti. Smagu buvo paklausyti, kaip paruoštą tekstą skaitė skirtingomis intonacijomis, o bene smagiausia užduotis – „Tavo kūnas – mano rankos“, šio iššūkio tikslas – pasiruošti sumuštinį, tačiau tam prireikė komandinio darbo: vienas iš mokinių buvo tik kūnas, antras – tik rankos, o trečias – balsas. Nepaisant kliūčių, sumuštinį pavyko sutepti!

I klasės mokiniai puikiai susidorojo su skirtomis užduotimis ir ne ką šmaikščiau atsakė į visus mūsų komisijos narių klausimus, įminė minkles. Komisijai leidus, iškilmingai nubraukėme priešdėlį „NE“ ir pasveikinome „pirmokus“ sėkmingai įsiliejus į gimnazistų būrį.

Mieli GIMNAZISTAI, kaip matote, gali būti juodo ir balto mūsų gyvenime, galima žaisti arba tylėti, turint tikslą, įdėjus šiek tiek pastangų, galima jį pasiekti. Jums pavyko, sveikiname! Ačiū už saldžias dovanas ir linksmą „krikštatėvių“ paveikslą.

Austėja Teresė Kazinec, Aistė Kaškilevičiūtė, II klasės mokinės

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos