Verslo idėjos paieškos

II klasės mokiniai kovo 22 dieną dalyvavo paskutiniuose projekto „CREAzone Matrix“ pirmojo etapo „BE BETTER“ mokymuose „Nuo idėjos iki perspektyvaus verslo“. Šį kartą pas mus buvo atvažiavusi dėstytoja Aušra Gaivenienė, kuri dirba Vilniaus verslo kolegijoje.

Paskaitos pradžioje klausėmės teorinės medžiagos, vėliau skirstėmės į komandas ir atlikome praktines užduotis. Pirmosios užduoties metu reikėjo išsirinkti bendrus komandos pomėgius bei vertybes. Aptariant pirmąją užduotį, buvo įdomu išgirsti kitų grupių pomėgius bei vertybes ir įsivertinti savo grupės darbą. Vėliau mūsų laukė antroji, kūrybinė užduotis. Mums reikėjo pasirinkti penkis visiškai skirtingus ir nesiderinančius daiktus ir iš jų sukurti unikalią idėją, iš kurios būtų galima sukurti savo verslą ir ją pristatyti kitoms komandoms. Užduoties metu sukūrėme įvairių ir tikrai įdomių idėjų. Labiausiai patikusią idėją sukūrusi komanda buvo apdovanota. Tada mūsų laukė pati įdomiausia mokymų dalis. Žaidėme „Rato“ žaidimą. Žaidimo metu pasiskirstėme į dvi grupes. Vienos grupės tikslas buvo susiburti į ratą, o kitos – į tą ratą patekti. Šio praktinio darbo metu patyrėme labai daug linksmų emocijų. Vėliau sužinojome, kad šis žaidimas buvo konkurencijos pavyzdys. Lektorė mums paaiškino, kad ne visada sunkumus reikia spręsti pasitelkus jėgą, kartais galima susitarti tiesiog kalbant ir išsiaiškinus visas detales. Vėliau laukė paskutinė užduotis. Kiekvienai komandai reikėjo sugalvoti ir užrašyti, kaip mūsų mokyklą veikia politiniai, teisiniai, socialiniai ir ekologiniai veiksniai. Atlikę užduotį, trumpai apibendrinome visos dienos mokymus.

Tikrai buvo įdomūs mokymai – sužinojome daug naujų naudingų dalykų ir dar ilgai po paskaitos kalbėjome apie žaidimo metu patirtus įspūdžius.

Rokas Ervinas Česūnas, II klasės gimnazistas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos