Streso valdymas

II klasės mokiniai toliau dalyvauja verslumo ugdymo projekte „CREAzone Matrix“, kurį vykdo VšĮ „Euroregiono Ežerų kraštas direktorato biuras“ kartu su UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“. Projektas vyksta trimis etapais. Gimnazistų grupė dalyvauja I etape „BE BETTER“ – asmeninio ir socialinio verslumo įgūdžių ugdymo mokymai.

Kovo pirmą dieną vyko tretieji mokymai ,,Streso ir konfliktinių situacijų valdymas“. Pas mus buvo atvykęs lektorius Laimis Viganauskas. Jis mums paskyrė įdomią ir aktyvią užduotį, kurios metu turėjome pagalvoti ir nuspręsti, ar faktas yra tiesa, ar mitas. Atlikę užduotį ją pasitikrinome pasiskirstę į dvi grupes pagal tai, kokie buvo atsakymai. Kita visiems patikusi užduotis buvo ,,dykuma“, kurios metu turėjome pasirinkti, kokius svarbiausius daiktus pasiimtume kritinėje situacijoje, kad mus kuo greičiau galėtų surasti dykumoje. Iš pradžių dirbome individualiai, o vėliau susėdome į bendrą ratą, kur pasitardami su klasės draugais priėjome prie bendros nuomonės.

Na ir visiems labiausiai įsiminusi užduotis buvo ,,susirinkimas“, kurios metu pasiskirstėme į vadovus ir darbuotojus. Vadovai turėjo vesti susirinkimą ir susitvarkyti su darbuotojais. Darbuotojams buvo paskirta užduotis – įvairiais būdais trukdyti vadovams vesti susirinkimą. Vadovai, pabandę atlikti šią užduotį, nelabai susitvarkė, kadangi nežinojo, kaip teisingai elgtis tokioje situacijoje. Aptarėme šį pratimą ir mums paaiškino, ką ir kaip reikia daryti tokioje dažnoje situacijoje. Pertraukėlėse tarp šių užduočių lektorius Laimis Viganauskas parodė efektyvius pratimus, kurie gali padėti susitvarkyti su stresine būkle.

Visiems labai patiko ši paskaita ir dar ilgai dalinomės savo įspūdžiais.

Kirilas Maslabojevas, II klasės gimnazistas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos