Mes už saugesnį internetą!

Saugesnio interneto diena (SID – Safer internet day), daugelyje pasaulio šalių minima iniciatyva. Iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Mūsų gimnazijos mokiniai, bendradarbiaudami su eTwinning partneriais, taip pat paminėjo šią iniciatyvą. „eTwinning draugai“ būrelio mokinės kūrė užduotis bei informacinį stendą savo bendraamžiams ir partneriams. Per anglų kalbos pamokas mokiniai susipažino su pagrindine informacija, kodėl pasaulio mastu minima ši graži iniciatyva. Atliko jiems parengtas užduotis: pasidalino mintimis, kada naudojasi internetu; kaip jaustųsi, jei staiga internetas dingtų; ar visos internetinių žaidimų erdvės saugios, kiek informacijos apie save galima atskleisti, internetinių žaidimų erdvėse, kad jaustumeisi saugus; paruošė savo lankomų internetinių svetainių „footprint“. 5 klasių mokiniai, kartu su informacinių technologijų mokytoja Joana Garnevičiene kompiuteriu piešė piešinius saugaus interneto tematika, o 6 klasės mokiniai dirbdami su Scratch programa kūrė dialogus anglų kalba apie SID. Mokinių atlikti darbai, užrašytos mintys buvo perkeltos į eTwinning platformą bendraamžiams iš Slovakijos, Lenkijos ir Turkijos.

Aktyviausi šių veiklų dalyviai paskatinti saldžiu prizu – simboliniu draugiško interneto simboliu – meškučiu. Ačiū visiems, kurie prisijungė, dalyvavo mūsų parengtose veiklose.

Kviečiame pasidžiaugti mokinių piešiniais ir kitomis veiklomis:

https://padlet.com/garneviciene/ppkpvx43neor2744

Būrelio „e-Twinning draugai“ nariai

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos