Kitoks šeštadienis!

Gegužės 28 d. šeštadienio rytas daliai mokinių buvo neįprastas... nes jie skubėjo į mokyklinį autobusiuką – buvome pakviesti į Bitininkystės muziejų – Bitės dieną švęsti talkinant s muziejuje. (Pasaulinė bitės diena minima gegužės 20 d.)

Mus, atvykusius į Stripeikius, pasitiko Aukštaitijos nacionalinio parko savanoris Francesco De Vido kartu su muziejaus ekskursijų vadovu Audriumi Grinskiu. Dalyvavome Bitės vėliavos pakėlimo ceremonijoje, bitininkas Mindaugas Bridžius papasakojo apie bites, turėjome progą pažvelgti, kaip bitutės triūsia avilyje, bei sužinojome daug įdomių, iki šiol dar negirdėtų faktų apie bites.

Po mini paskaitos apie bites, prisijungėme prie Bitininkystės aplinkos tvarkymo, valėme, tvarkėme, šlavėme ir džiaugėmės, kad nors maža dalelyte prisidedame prie kilnaus tikslo – gamtos puoselėjimo.

Paragavę skanios ir sočios košės, patraukėme rinkti nendrių, kitų gamtinių medžiagų, iš kurių kartu su Francesco ir Audriumi gaminome vabzdžių viešbučius. Sužinojome, kad tokie viešbučiai tinka skirtingiems vabzdžiams ir voragyviams. Juose gali apsigyventi boružės, bitės, vorai. Tokios vietos jiems gali tapti prieglobsčiu nuo blogo oro ir plėšrūnų bei palikuonių auginimui.

Laikas praleistas kartu tikrai neprailgo, priešingai – padovanojo žinių ir smagių akimirkų, praleistų kartu gamtoje. Didžiuojuosi mūsų gimnazijos mokiniais, kurie sutiko tapti jaunaisiais savanoriais ir talkininkauti savaigalio metu Bitininkystės muziejuje. Ačiū, jums!

Jurgita Raketienė, vokiečių kalbos vyresnioji mokytoja, anglų kalbos mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos