I klasės mokiniai mokėsi pilietiškumo ir gynybos įgūdžių

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2024-05-25
  • Kategorija: Didžiuojamės

Gimnazijos pirmokai dalyvauja  Lietuvos  šaulių sąjungos pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kurso programoje.  Tris dienas vykstančiuose užsiėmimuose šauliai organizavo teorines ir praktines veiklas.

                      Mokiniai sužinojo apie piliečių vaidmenį valstybės gynyboje. Išgyvenimo pagrindų užsiėmimuose kalbėta apie higieną ir maitinimąsi lauko sąlygomis, sauso davinio sudėtį ir paruošimą, palapinių statymo būdus ir jų pasistatymą, aptarti laužavietėms keliami saugumo reikalavimai, mokytasi įkurti laužą su ugnies skeltuvu, sužinota, kokie yra mazgų tipai, jų paskirtis, mokytasi užrišti pagrindinius mazgus, išsiaiškinta, kokia yra išgyvenimo paketo sudėtis. Užsiėmimų metu išklausytos saugaus elgesio taisyklės šaudant, susipažinta su ginklu, aptarti taiklaus šaudymo principai, mokytasi šaudyti pneumatiniu ginklu – padėtis „gulint“. Nagrinėjant temą „Bendroji sauga“, aptarta ekstremalių situacijų ABC. Šauliai mokė suteikti pirmąją medicinos pagalbą. Paskutinę mokymų dieną mokiniai žinias ir įgūdžius įtvirtino žygio metu.

Visiems buvo įteikti Lietuvos šaulių sąjungos pažymėjimai, liudijantys apie 21 valandos trukmės išklausytą pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursą.

Jūratė Sveikauskienė, direktorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos