Edukacinė išvyka po Žemaitiją

Besiartinant laukiamoms vasaros atostogoms, Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos septintokai, aštuntokai ir pirmokai gimnazistai su klasės auklėtojomis Joana Garnevičiene, Danguole Bajarūniene,  Neringa Mudėniene  vyko į trijų dienų pažintinę kelionę po Žemaitiją.

Pirmas sustojimas - Šaltojo karo muziejus Žemaitijos nacionaliniame parke. Lankėmės vienintelėje Europoje ekspozicijoje, kuri įrengta viename pirmųjų Sovietų Sąjungos buvusiame požeminiame balistinių raketų šachtiniame paleidimo komplekse. Muziejaus istorinė ekspozicija pasakoja apie penkis dešimtmečius trukusį Šaltąjį karą – vieną garsiausių bei pavojingiausių karinių konfliktų istorijoje. Šioje ekspozicijoje susipažinome su pateikiama vaizdinė bei grafinė medžiaga, kurioje pasakojama apie kažkada buvusios visiškai slaptos sovietinės imperijos branduolinės ginkluotės organizavimo bei veikimo principais, demonstruojamais kovinių raketų bei kitų Šaltojo karo ginkluotės rūšių pavyzdžiais bei maketais. Atvykę į Palangą ir įsikūrę jaukiuose poilsio namuose, išskubėjome pasigrožėti Baltijos jūra ir nepakartojamu saulėlydžiu. Kitą dieną vykome į Klaipėdą. Kėlėmės į Smiltynę, aplankėme Lietuvos jūrų muziejų. Muziejus, įsikūręs šiauriausiame Kuršių nerijos taške, nepaliko nei vieno abejingo. Susipažinome su jūrų muziejumi, atnaujintu akvariumu. Po atnaujinimo akvariume – akrilo tunelis. Nors tik 18 metrų ilgio, bet labai įspūdingas. Tai vienas pagrindinių atsinaujinusio akvariumo traukos taškų, leidžiantis pažinti jūros povandeninį pasaulį – virš mūsų galvų plaukiojo  eršketai, kurie į Klaipėdą atvežti prieš 15 metų ir dabar siekia beveik 2 metrų ilgį. Jūrų muziejuje dalyvavome edukacijose „Priimk jūros iššūkį” ir ,,Vandens gyvenimo linija’’. Pimojoje edukacijoje ne tik sužinojome daug naujų dalykų, bet ir demonstravome savo žinias atlikdami užduotis. Sužinojome, kas yra bendro tarp Leonardo da Vinči ,,Mona Liza’’ paveikslo ir gelbėjimosi  rato, vadovaudamiesi mazgų rišimo instrukcija, rišome gelbėjimosi kilpą, susipažinę su Morzės kodu, iššifravome užkoduotą žinutę ,,Mano laivas skęsta’’, naudodamiesi signalinių jūrų vėliavėlių abėcėle, užrašėme, kokius signalus siuntė komandos nariai, išbandėme, kuris iš mūsų greičiausiai ir taisyklingai užsidėjo gelbėjimosi liemenę. Antrojoje edukacijoje sužinojome apie ruonių gyvenimą ir kokią didelę žalą visiems vandens gyvūnams daro neatsakingas žmonių elgesys ir gamtos teršimas. Kelionę į Klaipėdą vainikavo sustojimas prie Baltijos jūros ir grožėjimasis ja nuo išskirtinio Olando kepurės skardžio. Paskutinį mūsų kelionės vakarą praleidome Palangoje. Vieni lankėsi lietuviškų pasakų parke, kiti keliavo į Palangos miesto botanikos sodą, treti nuo Palangos tilto klausėsi gyvosios ir negyvosios gamtos garsų - vėjo, bangų ošimo, vandens paukščių ...

Taigi, trys dienos prabėgo greitai ir turiningai.  Grįžome kupini įspūdžių, džiaugėmės matytais vaizdais, girdėtais pasakojimais. Dėkojame Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos direktorei Jūratei Sveikauskienei, savo auklėtojoms, vairuotojams Romui ir Vasilijui  už suteiktas žinias, įgūdžius, patirtį, malonias akimirkas ir saugią kelionę. 

Viltė Žemaitytė, 8 klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos