Antrokų ekskursija po Ignalinos rajoną

Šiltą ir saulėtą gegužės 16 dieną antrokai keliavo po Ignalinos rajoną. Kelionės tikslas – susipažinti su gimtojo rajono lankytinomis vietomis. Kelionės pradžioje aplankytas sename ir gražiame Ažvinčių kaime veikiantis gamtos muziejus. Įkurtas jis privačioje medžiotojo, keliautojo, fotografo Valdo Danilevičiaus sodyboje, specialiai tam pritaikytame pastate, kur eksponuojama keli šimtai įspūdingų trofėjų iš viso pasaulio, nuo pačių mažiausių iki įspūdingo dydžio. Vaikai pamatė „tikrus“ liūtą, raganosį, begemotą, net įspūdingą penkių metrų aukščio žirafą ir daugybę kitų savo krašto ir iš svetur parvežtų gyvūnų eksponatų.

Pažintį su gimtuoju rajonu antrokai tęsė Ginučiuose. Stabtelėję prie senovę menančio Ginučių vandens malūno ir pasigrožėję stipria vandens srove, trykštančia iš užtvankos, antrokai  kopė į kunigaikščio Lengvenio laikus menantį, vieną įspūdingiausių ir didingiausių piliakalnių Lietuvoje –Ginučių piliakalnį, sudarytą iš dviejų piliakalnių komplekso. Nelengva buvo lipti laipteliais į  statų kalną, bet antrokams tai – vieni juokai. Eidami iki Ladakalnio vaikai išgirdo pasakojimą apie deivę Ladą, jai aukojamas aukas. Ant kalno augantis ąžuolas ir šalia jo aikštelėje sudėti akmenukai byloja apie šiais laikais atsiradusį paprotį užnešti akmenukų ir palikti juos kalno viršūnėje. Mažieji keliautojai padėjo savo atsineštus akmenukus tikėdami, kad jų sugalvoti norai tikrai išsipildys.

Važiuodami namo, antrokai džiaugėsi turininga, pilna įspūdžių ir naujų patirčių kelione. Pasirodo ir savo gimtajame krašte yra gražių ir įspūdingų, bet dar neaplankytų vietų, kurias verta pamatyti.

Už smagią ir saugią kelionę dėkojame vairuotojui Vasilijui, o mokytojo padėjėjai Astai – už įspūdingą fotosesiją pienių lauke.

Elena Abeciūnienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos