Į kelionę – su „Kokybės krepšeliu“

Balandžio 19 dieną, kai mokiniai džiaugėsi pavasario atostogomis, gimnazijos mokytojai pagal „Kokybės krepšelio“ projektą vyko semtis patirties į Šiaulių rajono Dubysos aukštupio mokyklą, esančią Aukštelkės gyvenvietėje.

Šiai mokyklai ir dar dviem šalia esančioms vadovauja direktorius Vaidas Bacys. Jis vedė edukacinį seminarą „Mokymosi bendradarbiauti strategijos taikymas“, pasidalino vadybine patirtimi, aprodė mokyklos erdves, kurios nustebino savo kompaktiškumu. Pasirodo, kad galima sėkmingai ir kūrybiškai organizuoti ugdymo procesą ir tenkinti mokinių poreikius net ir tada, kai mokykloje nėra gamtos mokslų ir kitų laboratorijų, kompiuterių klasės, kitų specializuotų kabinetų, o juose – išmaniųjų ekranų ir kitos modernios įrangos, nėra sporto ir aktų salių, valgyklos. Griežtos pamokų ribos irgi neegzistuoja, jas galima tik nujausti, nes įprasto skambučio irgi nėra... Bet yra profesionalus mokyklos pedagogų kolektyvas, stiprus tėvų palaikymas ir kasmet augantis mokinių skaičius. Ir dar daug apie ką papasakojo direktorius, maloniai nuteikęs savo demokratišku požiūriu į daugelį dalykų.

Edukacinei išvykos daliai pasibaigus, buvo noro išplėsti kultūrinį akiratį, todėl  aplankytas Kryžių kalnas, Šeduvoje esanti velykiniais margučiais papuoštų medelių alėja,  Baltų arena ir poilsio parkas Naisiuose.

Sugrįžo mokytojai jau gerokai sutemus, truputį pavargę, bet pajutę mokymosi ir keliavimo kartu džiaugsmą.

Jūratė Sveikauskienė, direktorė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos