Inkilų kėlimo šventė ,,Paukščiai sugrįžta namo“

Kovo 10 dienos rytą 6-tos klasės mokiniai dalyvavo inkilų kėlimo šventėje ,,Paukščiai sugrįžta namo“. Atvykusius į Vaišniūnų girininkiją mokinius pasitiko gamtotvarkos specialistas Mindaugas Ilčiukas, kuris papasakojo vaikams, kokia veikla vykdoma girininkijoje, aprodė girininkijos patalpas. Vėliau mokinius pakvietė į kiemelį, kuriame jau buvo paruošti inkilėliai paukščiams. Čia vaikai sužinojo, kaip gaminami inkilai, kokių reikalavimų reikia paisyti keliant inkilus paukščiams. Mokiniai taip pat turėjo galimybę dekoruoti inkilus dažais, kurie nekenkia aplinkai ir vėliau nusiplauna. Vėliau, kai inkilai jau buvo dekoruoti ir mokiniai pasiruošę veiklai, išvykome į mišką kelti inkilų.

Iš viso kartu su miškininkais mokiniai iškėlė 24 inkilus varnėnams ir zylėms. Teko nemažai pakeliauti, nes inkilai vienas nuo kito turi būti sukabinti ne arčiau kaip 50 metrų. Kai visi inkilai jau buvo įkelti, šiek tiek išvargę ir truputėlį sušalę mokiniai pasivaišino miškininkų pasiūlytomis vaišėmis, klausėmės paukščių čiulbėjimo, kalbėjomės apie gamtą, miškininkai papasakojo apie įvairius miško darbus. Vėliau atsisveikinome su miškininkais, palinkėjome jiems geros dienos ir nors ir šiek tiek pavargę po žygio, tačiau labai smagiai nusiteikę grįžome į gimnaziją.

Nuoširdžiai dėkojame gamtotvarkos specialistui Mindaugui Ilčiukui ir visiems Vaišniūnų girininkijos darbuotojams už puikią edukacinę veiklą. II klasės mokiniams taip pat širdingai dėkojame už pagamintus inkilus varnėnams. Vairuotojui Vasilijui už kantrybę ir saugią kelionę.

Diana Gabrilavičienė, technologijų mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos