Benvenuti!

,,Ciau! ,,Benvenuti!” Šiais žodžiais balandžio pirmą dieną prasidėjo anglų kalbos pamoka. Ir tai ne balandžio pirmosios pokštas, o mokymasis už mokyklos ribų. Mokydamiesi už mokyklos ribų, mes mokiniai, turime puikią progą teorines žinias pritaikyti praktinėje veikloje, pajausti gilesnę mokymosi prasmę. Kartu su anglų kalbos mokytoja Jurgita Raketienė nusprendėme nors trumpam atitrūkti nuo kasdienės rutinos ir išvykome į Gamtos mokyklą, kurioje šiuo metu yra apsistojęs Aukštaitijos nacionaliniame parke savanoriaujantis italas Francesco. Susitikimo  tikslas – išsiaiškinti, kokios trys Italijos vietovės yra turistų pamėgtos, o išklausę parengtą Francesco pristatymą, turėjome aprašyti vietovę, kuri paliko didžiausią įspūdį. Taip pat buvome paruošę klausimų, kuriuos aptarėmė po pristatymo.

Francesco mums papasakojo apie Italiją, pasidalijo savo įspūdžiais ir patarimais, ką vertėtų aplankyti ir pamatyti Venecijoje, Bolonijoje ir Palerme. Tai buvo trumpa virtuali kelionė per šiuos tris miestus bei Dolomitines Alpes. Italijos Dolomitai yra populiari vieta, kuri  kiekvieną užburia nepakartojamais gamtos vaizdais. Nepamiršome aptarti ir italų virtuvės. Susitikimo metu ne tik patobulinome anglų kalbos žinias, bet ir praplėtėme akiratį. Nors buvo nedrąsu kalbinti Francesco angliškai, visgi  smagu kartais ,,išlipti” iš savo komforto zonos.

Esame dėkingi už šiltą priėmimą Aukštaitijos nacionalinio parko lankytojų skyriaus vedėjui Linui Stanaičiui ir neformaliojo švietimo specialistei Veronikai Garbulienei. Esame įsitikinę, kad susitiksime dar kartą, nes mūsų pakviestas Francesco mielai sutiko apsilankyti mūsų gimnazijoje!

Skaistė Meškelaitė, III kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos