Regioniniame „Temidės“ konkurse – II vieta

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-04-01
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kovo 28-tą dieną trečiokų gimnazistų komanda: Linas Martinkėnas, Džiugas Rimantas Grikinis, Skaistė Meškelaitė, Elzė Trubilaitė ir Skirmantas Strašinskas, prieš tai be konkurencijos nugalėjusi rajone, kartu su gimnazijos socialine pedagoge Jurgita Rėkašiene dalyvavo teisinių žinių konkurso „Temidė“ antrajame (regioniniame) etape.

Šiemet konkursas vyko Utenos policijos komisariate. Rungtyniauti atvyko šešios komandos iš Anykščių, Molėtų, Visagino, Utenos, Zarasų ir mūsų gimnazijos komanda iš Ignalinos rajono. Šis konkursas yra vienas iš unikalesnių, nes dalyviams tenka pademonstruoti ne tik savo žinias, bet ir gebėjimą mąstyti kritinėse situacijose, išnarplioti mįsles ir sudėlioti neatitikimus. Šiemet bandėme kuo greičiau pasprukti iš pabėgimo kambario, tačiau ne viskas taip paprasta – durų atsidaryti neužtenka. Įėję į kambarį radome užkoduotą lagaminėlį ir trumpą įvykio aprašymą. Pagal žuvusiųjų skaičių pavyko atsidaryti dėžutę, kurioje buvo dar daugiau užuominų, priemonių. Tuomet buvome priversti atrasti ir kompiuterio slaptažodį, ir seifo raktą, net puodelį su svarbiomis nuorodomis. Pagrindinė užduotis, kurią turėjome atlikti – tai atpažinti nusikaltėlį, surasti įkalčius, kurie pagrįstų mūsų apsisprendimą, ir užpildyti bylą. Džiaugiamės, kad ir šią užduotį pavyko atlikti puikiai, o mūsų pastangos įvertintos antrąja vieta.

Norime padėkoti pareigūnėms Jūratei Pernavienei ir Jurgitai Zenkuvienei už kvietimą dalyvauti renginyje, taip pat socialinei pedagogei Jurgitai Rėkašienei už palaikymą ir pagalbą ruošiantis konkursui.

Linas Martinkėnas III klasės mokinys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos