Savivaldybės etapo dailės olimpiados rezultatai

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-03-03
  • Kategorija: Didžiuojamės

Vasario 25 dieną vyko savivaldybės etapo dailės olimpiada 8–12 klasių mokiniams. Olimpiados tikslas: plėtoti vaikų ir jaunimo kultūrą bei saviraišką, rasti itin gabius vaikus ir juos ugdyti, vykdyti sistemingą Lietuvos mokinių kultūrinę edukaciją, padedančią įgyti vizualinio komunikavimo įgūdžių, meninių ir kultūrinių kompetencijų.

2022 metų olimpiados tema – „Laikmečių atradimai“. Olimpiadoje dalyvavo visų Ignalinos rajono mokyklų atstovai, o mūsų gimnazijai atstovavo aštuntokė Rugilė Mačėnaitė. Kiekvienas dalyvis olimpiadai pristatė po vieną savo kūrinį ir aprašą, kuriame aprašė kūrybinį procesą ir savo kūrybinę veiklą. Olimpiados metu per skirtas 3 valandas dalyviai sukūrė dar po vieną kūrinį.

Vertinimo komisija vertino dalyvių kūrybinės veiklos aplanką: kūrybinių ieškojimų ir veiklos originalumą, meninių raiškų įvairovę, aplanko struktūrą ir estetiką, o taip pat kūrybinės savivaldybės etapo užduoties atlikimą: idėjos originalumą, meninės ir techninės raiškos priemonių valdymą.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad Rugilė užėmė II-ąją vietą. Sveikinu ir didžiuojuosi Rugile, nes ji, nors ir buvo pati jauniausia olimpiados dalyvė, iškovojo aukštą vietą, o Rugilės kūriniams komisija skyrė daugiausia taškų!

Audronė Krikščionaitienė, dailės mokytoja metodininkė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos