Žaliosios vėliavos apdovanojimas

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-10-27
  • Kategorija: Aktualijos

Vidiškių gimnazija nuo 2004 metų dalyvauja programoje, kuri orientuoja mokyklas į praktinę gamtosauginę veiklą, skatina mokyklų bendruomenių aktyvumą, ugdo mokinių kūrybiškumą. Programos nauda: aplinkosauginių žinių augimas, vietinės bendruomenės įtraukimas, vandens bei energijos vartojimo mažinimas, tarptautinių ryšių užmezgimas ir t.t. Programos dalyviai, įvykdę aplinkosauginio švietimo fondo keliamus reikalavimus, apdovanojami Žaliąja vėliava.

Šių metų spalio 26 d. mūsų gimnazijoje jau septintą kartą lankėsi Renaldas Rimavičius, Lietuvos žaliųjų judėjimo atstovas, koordinuojantis Gamtosauginių mokyklų programos įgyvendinimą. Jis mokyklai už gamtosauginę veiklą įteikė Žaliąją vėliavą bei aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatą. Žaliosios vėliavos apdovanojimas – tai aukščiausias tarptautinis apdovanojimas už gamtosauginę veiklą. Džiugu, kad mūsų darbai  buvo pastebėti ir įvertinti.

O nuveikta per metus tikrai nemažai. Gamtosauginio komiteto nariai aktyviai paminėjo AIDS dieną, su 1–4 klasių mokiniais diskutavo apie vandens taupymo būdus, rūšiavimą, konteinerius, tvarų atliekų panaudojimą. Pradinukai su dideliu džiaugsmu dalyvavo akcijoje „Padėkime sparnuočiams“ ir gamino puikias lesyklėles. Visa mokyklos bendruomenė susibūrė ąžuolų sodinimo akcijoje „1000 ąžuolų giria Lietuvos mokyklose“, kurios metu paminėtas mokyklos trisdešimtmetis ir prisiminta, kokių tinkamų sąlygų reikia medžių augimui, kaip juos prižiūrėti. Parengėme komunikacinę akciją „Kas yra ekologija?“. Kartu su mokyklos administracija ir pagalbinio personalo darbuotojais stebėjome sunaudojamos  elektros ir vandens, išvežamų atliekų kiekį ir kitus svarbius rodiklius.

Dėkojame visai Vidiškių gimnazijos bendruomenei už aktyvią gamtosauginę veiklą. Tai visų mūsų bendras nuopelnas!

Sonata Petkūnienė, Gamtosauginio komiteto koordinatorė, biologijos mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos