Profesijos, kurių siekti gali kiekvienas

  • Paskelbė : Dainius Vaitkevičius
  • Paskelbta: 2022-09-26
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Rugsėjo 21-ąją dieną mums, III klasės mokiniams, vyko paskaita, kurią organizavo Eimantas Pakalka, Irena Aleksaitė ir Birutė Jonuškaitė.

Irena Aleksaitė pasakojo apie vertėjos profesiją. Ji mums papasakojo, kaip ir ką reikia daryti norint išversti tekstą ar kitų kalbų žmonių pasakymus konferencijose. Pirmas žingsnis būtų apgalvoti, ar tikrai nori imtis ir versti tekstus, ar esi pasiryžęs išmokti naują, ar keletą naujų kalbų, nes ši profesija labiau skirta vienišiems žmonėms, kurie yra pasiryžę skirti tam daug laiko. Kad pavyktų, reikia pasirinkti tinkamą kūrinį vertimui, kuris būtų suprantamas ir kurį sugebėtum išversti, o kūrinio vertimas gali užtrukti pusmetį, o gal net ir ilgiau, tai priklausytų nuo žmogaus, nuo kūrinio turinio ir konteksto supratimo.

Eimantas Pakalka yra mūsų rajono žmonėms žinomas aktorius bei režisierius. Kai jo paklausėme, kodėl jis pasirinko aktorystę, jis mums atsakė: ,,Na, nes nieko kito nesugebėčiau, jau šeštoje klasėje buvau dėl šio karjeros kelio apsisprendęs, net mama dėl mokslų nieko man nebesakė''

Paklausėme ir Birutės Jonuškaitės, kodėl ji pasirinko rašytojos kelią. Ji mums atsakė: ,,Mano laikais man geriausiai sekdavosi rašyti rašinius, kai bendraklasiai paprašydavo, aš jiems parašydavau, bet ,žinoma, geriau parašydavau savo darbus ir gaudavau 5, nes tais laikais buvo penkiabalė sistema, tai gyvenimo kelyje ir nusprendžiau rašyti, nes tai man gerai sekasi, patinka , kyla idėjos, apie ką rašyti, bet tam aš neskiriu viso savo laiko, nes turiu darbą, kai randu laiko, tada ir parašau.''

Mums ši paskaita buvo naudinga. Tikiu, kad kai kurie iš mūsų galėtų tapti vertėjais, rašytojais ar aktoriais, nes savyje turime paslėptus, neatrastus talentus .

Ieva Jasiukianecaitė, III klasės gimnazistė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos